Джесика Частейн – скромната красавица

1
Добави коментар

Джесика Частейн е талантлива актриса, чиято звезда изгря преди няколко години след роли във филми като „Южнячки“ и „Дървото на живота“. Винаги стилна и усмихната, Джесика Частейн се превърна и в еталон за стил, но си остава все така земна. Джесика Частейн е скромната красавица в киното!

Семейство и ранни години

Джесика Холард е родена на 24-ти март 1977г. в Калифорния, където прекарва и по-голямата част от детството си. Майка й е веган готвач, а баща й пожарникар. Джесика има още двама братя и две сестри. Споделя, че е била трудно дете, защото обичала да играе ролята на майката.

Част от образованието си получава в училище в Сакраменто. Като ученичка Джесика Частейн е била особено активна – участвала е в клуба по дебати, занимавала се е с танци и театър. По-късно печели стипендия и е приета да учи в престижния университет „Джулиард“ в Ню Йорк, където специализира в направление драма. За сценичен псевдоним избира моминското име на майка си и така става Джесика Частейн.

Пътят на славата

Джесика Частейн споделя, че никога не се е стремяла към киното или телевизията. Нейна страст е бил театърът, затова в университета тя прекарва повече време на сцената, участвайки в различни постановки. По-късно обаче съдбата я отвежда в друга посока. Джесика се появява с епизодични роли в сериали като „Спешно отделение“, „Закон и ред“, „Вероника Марс“ и други.

През 2008г. Джесика Частейн се снима в първия по-сериозен филм – „Джолийн“, за който актрисата получава награда от Международния фестивал в Сиатъл. Лентата обаче излиза едва две години по-късно. За истински пробив в киното може да говорим през 2011г., когато Джесика участва в „Дървото на живота“ – филм с участието и подкрепата на Брад Пит. По същото време се върти и „Смъртоносните полета на Тексас“ – трилър отново с участието на Джесика Частейн.

През 2011г. актрисата се появява и като една от героините в „Южнячки“. За ролята си тя получава куп номинации, включително и за Оскар в категорията най-добра поддържаща женска роля. В интервю пред медиите Джесика споделя, че заради участието й във филма е трябвало да натрупа няколко килограма. Това станало с помощта на разтопен соев сладолед в особено големи количества.

През годините Джесика получава само положителни оценки от филмовите критици. Снима се във филми като „Беззаконие“, „Мадагарскар 3“, „Саломе“. За ролята си на Гиа, ягуарът в „Мадагаскар 3“, Джесика изучава италиански акцент. Освен това актрисата е получила предложение да изиграе принцеса Даяна в лента, посветена на живота й, но отказва и ролята отива при Наоми Уотс.

Тази година Джесика Частейн изигра и главната роля във филма „Враг номер едно“, посветен на преследването на Осама Бин Ладен, и бе номинирана за Оскар.

Личен живот

За момента Джесика Частейн е необвързана, а за личния си живот говори рядко. Описва се като срамежлива и стеснителна, не обича да гони мъжете, а предпочита те да я търсят. Споделя, че от малка се вълнува повече от актьорството, отколкото от ходенето по срещи и докато съучениците й бягали от час и ходили в парка, за да се усамотят с половинките си, тя се криела и четяла Шекспир. Освен това Джесика Частейн има правило за срещите – да не излиза с колеги от работата или с близки приятели. Това, което най-много я плаши във връзката, е медийният интерес и вниманието, които ще предизвика.

Любопитно за Джесика Частейн:

Джесика Частейн е естествено червенокоса.
Има трикрако куче, което Джесика е спасила от приют. Казва се Чаплин.
Джесика Частейн е веган, води природосъобразен начин на живот и усилено тренира йога. PETA я поставят в класацията за най-секси вегани.
Vanity Fair определят Джесика Частейн за една от най-добре облечените актриси на червения килим, а Victoria’s secret награждават актрисата с титлата „Най-секси усмивка за 2012г.“

„Вдъхновявам се от хора, които са чувствителни и раними, но се стараят да го прикрият!“

 

01.04.2013/ Христина Спасова