Seiko – синоним на японско качество и перфекционицъм

26
Добави коментар
vandv
vandv

Seiko е японска марка, която заема лидерска позиция на пазара на часовници. Seiko преведено от японски означава изтънчен, изискан. Историята на марката датира от преди повече от 130 години. През 1881 година Хаттори отваря магазин за часовници и бижута в Токио. През 1892 година той започва да произвежда часовници под името Seikosha. Първоначално компанията се е казвала K. Hattori & Co, Ltd. Първият модел с марка Seiko се появява през 1924 година. През 1969 година пък е представен първият в света часовник с кварцов механизъм – Seiko Astron, а през 1973 – първите дигитални кварцови часовници с течно-кристален дисплей. През 1983 година компанията K. Hattori & Co Ltd е преименувана на Hattori Seiko, Ltd. През 1985 година Orient Watcht и Seiko започват да работят съвместно. В резултат през 2001 година се появява холдинг, наречен Seiko Holdings Corporation.

Екипът на компанията Seiko е в непрекъснато търсене на нови технологии. Има много модели на марката, при които са комбинирани електронни и механични механизми (предимно моделите, базирани на технологията Spring Drive). Компанията произвежда и кварцови модели с кинетична технология, при които не се изисква смяна на батерията. Това е възможно, защото при тях кинетичната енергия от движението на ръката се превръща в електрическа и така се задвижва часовникът. Продуктите на компанията безспорно разполагат с най-модерни технологии, но същевременно при създаването им е обърнато голямо внимание и на дизайна. В  колекцията от дамски часовници на Seiko – Rivoli –са комбинирани последните достижения в производството на часовници с елегантен и атрактивен стил. Линията Sportura пък включва спортни дамски и мъжки часовници. Тя е създадена като вдъхновение от високите скорости и моторните спортове. Продуктите са изработени от неръждаема стомана, имат кварцови механизми и кинетична технология. Моделът Chronograph Perpetual  е от тази колекция и разполага с календар до 2100 година. Серията Ananta е създадена в духа на разбирането на компанията за перфекционизъм.

За да постигне целта си, Seiko осигурява на работещите по модела достъп до най-модерни технологии за производството на специално разработени за този проект неща. Моделите от тази колекция са оборудвани с много функции и автоматични механизми. Представителите на серията Arctura пък са с аеродинамичен дизайн, който се съвместява добре с кинетичната технология. Дамските и мъжките часовници от колекцията Velatura са създадени за любителите на морето и мореплаването. Моделите от колекцията  Premier пък са с класически дизайн. Освен часовници на по-достъпни цени компанията предлага и свои луксозни модели.  Всеки от моделите на Seiko  се отличава с безкомпромисно японско качество. Това го прави трудно достижим от конкурентите. На какъвто и продукт да се спрат клиентите на марката, те със сигурност няма да останат разочаровани.