С бицепс като Попай Моряка, но алергичен към спанак

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Световният рекорд за най-голям бицепс донася на Мустафа Исмаил прозвището „истинския Попай Моряка“. Египетският културист обаче е алергичен към спанак, разкрива в. „Дейли мейл“.

24-годишният мъж е известен със 79 – сантиметровия си бицепс.

„Обичам пилешко и телешко – всичко, но не и спанак“, подчертава Мустафа Исмаил. Той споделя, че спанакът е слабото му място и му действа така, както криптонитът изсмуква силите на Супермен. Шампионската закуска включва  около 3 кг месо, 4 кг въглехидрати и над 10 литра вода и протеинови шейка.

През 2007 г. културистът заминава за Америка в търсене на по-добро развитие в бодибилдинга. Днес живее с 30-годишната си съпруга и гордо заявява: „Аз съм първият египтянин с рекорд в книгата на Гинес. В Египет празнуват и се радват за мен, а семейството ми – гордеят се много“.

„Преди да започна да се занимавам с бодибилдинг бях доста дебел. Винаги, когато отивах на басейн, носех тениска и се притеснявах да я съблека“, споделя Исмаил.

Въпреки популярността си напоследък египетският Попай е здраво стъпил на земята – работи като асистент-мениджър в Милфорд, Масачузетс.

Когато не е на работа, Исмаил е във фитнеса. Тричасовата му програма започва в 5 сутринта.

Културистът споделя, че следващата му амбиция е да направи раменете си по-големи от бицепса. „Пригответе се“, предупреждава той.

Митът за силата на спанака, увековечен във филмчето за Попай, се дължи на глупава грешка. В публикация на д-р Е. Вон Волф през 1870, грешно поставена десетична запетая създава фигура за съдържанието на желязо в спанака, което е 10 пъти по-високо от действителното. През 1937 г. немски химици проучват отново това “вълшебно” растение и коригират грешката. Това е подробно описано в материал на авторитетното медицинско издание British Medical Journal през декември 1981 г.