Осъдиха барман, произвеждал и продавал амфетамини

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Снимка: Архив

Варненският окръжен съд реши Добромир Ил., който бе задържан в събота във Варна с повече от 3 грама амфетамини, приготвени от него самия, за да бъдат продавани, да получи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

От години той е барман на американски круизен кораб. Визата му за пътуване до САЩ е валидна до 2021 година и след малко повече от месец трябва да отпътува за поредния круиз.

Оказва се, че той лесно е могъл да набави съставките, защото в аптеките е можел да ги открие без затруднение. Добромир научил технологията от свои познати, но рецепти за приготвянето на амфетамини имало в изобилие и в интернет. Произведеното от него наркотично вещество продавал на приятели.

Той също взимал амфетамини от близо 10 години.

В началото 32-годишният мъж отказал да обясни произхода и предназначенито на дрогата, но впоследствие той разказва пред съда, че от близо три години се занимава с приготвянето на „пико“. 

Според думите му от приблизително 15 опаковки противогрипно лекарство, „сготвено“ с други съставки, се получавали малко повече от 3 грама амфетамини, като пазарната цена на 1 грам „пико“ била 50 лева. Добромир наел апартамент, където вечер произвеждал „стоката“.

При задържането му той изхвърлил в контейнер за смет близо 20 опаковки от основната съставка на произвежданата от него дрога. 

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти