Как да станете модел размер плюс? видяна 6424 коментари 1

2
Добави коментар
fruitcristal
fruitcristal

Красавиците с пищни фигури, превърнали се в част от претенциозната мода, стават все по-популярни.

Множество модни агенции в световен мащаб започват да набират пълнички момичета, предоставяйки им шанс да разкрият натуралната си прелест, макар тя да не е побрана в дрехи с размер 0.

В България тази практика е все още в зародиш, но ако се появят повече смели дами, които да подадат своята заявка за работа в света на модата, тогава вратите за „нетипичните“ модели ще се отворят по-широко.

Ето някои съвети за действие:

Критерии за бъдещи модели

Ако се чудите какви са критериите за един успешен модел, който не влиза в рамката „слаба и висока“, то имайте предвид, че модните агенти предупреждават, че пълните модели също трябва да се погрижат за теглото си – то не трябва да граничи с неприятното за гледане и опасното за здравето. Така че, независимо, че можете да разчитате на закръглените си форми в това начинание, все пак трябва да се погрижите да сте пълни, но здрави. Моделството в случая е освен начин да се показва красота, също и коректив за нормално, естествено и здравословно.

Първоначална инвестиция

Няма да се лъжем – много по-голям е шансът едно слабо и хубаво момиче да получи предложение за работа като модел, ухажване от фотографи и пр. Пълните дами някак остават в сянката на стройните жени и се налага сами да се погрижат за инвестицията в себе си.
Свържете се с фотограф и в рамите на няколко месеца направете една-две фотосесии, които ще влязат в портфолиото, с което ще се представите на агенции.

Оттук следват и инвестициите, които всеки кандидат-модел би трябвало да направи, независимо от размера на дрехите си – избелване на зъби (ако е необходимо), поддръжка на нокти, коса, кожа.

Не забравяйте, че може да ви се наложите да ходите на кастинги по-често от колкото си представяте. Добре е да можете да разчитате на работа с по-разчупено работно време.

Създаване на портфолио

В портфолиото ви не трябва да присъстват само актови снимки. Не забравяйте, че преди всичко ще бъдат оценени естествената ви красота и фотогеничност. Включете фотографии на лицето ви без грим, както и снимка на тялото ви в цял ръст. Към тях добавете и няколко снимки от професионални сесии, на които се вижда трансформацията ви от обикновено момиче в очарователно създание.

Свързване с агенции

Проучете всички модни агенции съществуват, къде се намират, търсят ли модели с плюс размер. И смело изпращайте портфолиото си, не знаете откъде ще изскочи късметът ви.

Не пренебрегвайте и всички останали кастинг агенции! Може да получите предложения за участие в реклами, видео клипове, телевизионни и кино продукции. Там постоянно се навъртат хора от модната сфера, стилисти, гримьори, фризьори, фотографи…

Когато от агенция ви повикат на среща, се облечете в удобни и семпли дрехи, но добавете щипка сексапил с чифт токчета. Така ще добавите и някой и друг сантиметър към ръста си, а това ВИНАГИ е от значение. Не носете тежък грим! Деликатно подчертайте очите и устните, оформете прическа, която можете веднага да приберете на опашка (не се знае какво ще поискат от вас, но най-малкото ще искат да огледат лицето ви).