Менопауза – Ремифемин®

1
Добави коментар
kiril_fil
kiril_fil

МЕНОПАУЗА – Период на промяна

 

Менопауза и оплаквания

Причината за климактеричните оплаквания е напредващата овариална недостатъчност, респективно спадащите нива на естроген и прогестерон. Спадът на тези хормони води до различни физиологични прояви. Най-често и в най-голям процент у жените в менопауза се срещат нарушения в менструалния цикъл, топли вълни, нощни изпотявания, раздразнение, промени в настроението, нарушения в съня. Менопаузата се характеризира и с лесно покачване на теглото, задържане на течности. Интересното е, че има различия в проявата на симптоматиката при жените от различните раси.

При бялата раса това са:

 

√ Топли вълни 75%

√ Нарушения в съня 52%

√ Нервност 56%

√ Раздразнителност 50%

√ Депресии 55%

√ Проблеми с либидото 45%

√ Сърцебиене 62%

√ Урологични проблеми 19%

 

 

 

Като дефиниция за менопауза лекарите определят времето, настъпващо след последното менструално кръвотечение. Тя представлява серия от промени, които могат да започнат дори във възрастта между 30 и 40 години и да продължат в периодите около 50, и даже около 60 години. Менопаузата е естествен биологически процес, а не заболяване.Тя е съвсем нормално развиваща се фаза от живота на една жена. По това време намалява, постепенно, детеродната способност на жената. За това хормоналната промяна върви като естествен процес в тази насока. Няма болест. Има определен дискомфорт в ежедневието под форма на различни оплаквания. От разговорите си със свои приятелки жените знаят, че няма пример за общо правило при тези оплаквания.

 

 

Как да се справим със симптомите на менопаузата

Реакциите на тялото към хормоналните промени са толкова различни, колкото и самите жени. Какво се знае за менструалните болки, бременността или пък за менопаузата? Обикновено научаваме за потенциалните оплаквания, които произлизат от тях, в разговори с най-добрата ни приятелка.

Познатите и типични физически симптоми на менопаузата се възприемат и преживяват от всяка жена различно. Някои дами страдат предимно от упорити горещи вълни и изпотяване през нощта. Други не могат да спят и прекарват по-голямата част от нощта в гледане на телевизия или четене на книга.

Хроничното безсъние е причината през деня те да се чувстват изтощени, уморени и не толкова активни, както обикновено. Нервите са напрегнати, силите са изчерпани и това неимоверно се отразява негативно и върху имунната система и душевното спокойствие на жената.

Има обаче начин да ограничите неприятните симптоми, придружаващи менопаузата. Приемайте много витамини, вода и чай, като същевременно трябва да намалите консумацията на мазнини и тонизиращи напитки. Опитайте и ще се почувствате по-добре!

Ако това не ви помогне, може да се консултирате със своя лекар или гинеколог.Той ще ви посъветва как да облекчите неприятните симптоми и ще изпише подходящото за вас лекарство.

В случай че не желаете да взимате хормони или е противопоказно за вашия организъм, попитайте за Ремифемин – без хормони, без топли вълни, без спонтанни изпотявания, без нарушения в съня. Лекарствен продукт без рецепта в аптеките.

Направете първата стъпка към по-щастливия живот като си осигурите повече спокойствие и по-добро самочувствие през този деликатен период!