Защо хората се провалят в МЛМ?

1
Добави коментар
levelsup
levelsup

Много хора стартират дейността си в МЛМ компания, подмамени от обещания за бързи приходи без активни действия от тяхна страна, и в последствие разочарование след разочарование решават, че се попаднали в измамна схема. Лошият имидж на мрежовия бизнес се поддържа от неуспелите.
 

Да си закупиш един стартов сет и да накараш трима или петима да направят същото не е мрежов маркетинг. Това е само една малка крачка в този в метод за предлагане на продукти.

За да постигнат резултати в МЛМ, хората трябва да са осъзнати относно дейността, която им предстои да извършват. Да имат правилен, ефективен метод на работа, да са мотивирани и да знаят какво трябва да правят ежедневно.

 

Хората не успяват да постигнат резултати в мрежовите компании, защото:

 

Не вярват и не използват продукта, който предлагат.

Не се вслушват в напътствията на спонсорите си и не се обучават.

Стартират бизнеса с погрешни очаквания.

Не разширяват ефективно контактите си.

Изпитват страх.

Не са постоянни.

Не вярват, че заслужават да имат успех.

 

Отговорете на следните въпроси и ще имате отговора на въпроса, дали ще пожънете успех с лекота в мрежовия маркетинг или ще се наложи да научите много и трудни уроци.

 

Ако аз не вярвам в качеството и действието на моите продукти, ще мога ли да накарам хората да ги купуват и не е ли това равносилно на лъжа?

Мога ли да лъжа приятелите и познатите си за нещо, в което АЗ самият не вярвам? 

Мога ли да ги накарам да купуват продукти, които АЗ самият не ползвам?

Ако съм осъзнал, че моят успех е част от успеха на спонсорската ми линия и че всички в нея са напълно мотивирани аз да имам колкото се може по-големи резултати, то тогава всички съвети от тяхна страна би трябвало да работят за мен, тъй като те са ме запознали с бизнеса и са споделили възможността с мен? 

Мога ли вместо да се правя на новатор, първоначално да следвам техните инструкции, докато науча работните методи в дълбочина? 

Мога ли да оставя зад гърба си бунтарството и да разуча в детайли процесите и чак след като имам успехи, тогава да се замисля за допълване и изменяне на работните подходи?

Осъзнавам ли, че МЛМ е работа като всяка друга, че за да успея са ми нужни нови знания, умения, опит, които да натрупам, както и време и инвестиция на средства?

Осъзнавам ли, че на този бизнес му е нужно време, за да се разрасне? 

Осъзнавам ли, че такова нещо като 100% пасивен доход не може да се получи в краткосрочен план? 

Осъзнавам ли, че ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДАВА? Мога ли да призная пред себе си, че ще продавам – независимо дали е бизнес идея, продукти или възможност?

Наясно ли съм, че голяма част от досегашните ми контакти няма да възприемат това, което искам да им споделя? 

Осъзнавам ли, че трябва да разширявам ежедневно контактите си и да работя с приятелите на моите приятели в дълбочина?

Попитайте себе си, страх ли ме е:
– от неодобрението на другите?
– да получа отказ?
– от провала?
– да изляза от зоната ми на комфорт?
– да разкажа с какво се занимавам?
– да не ми се подиграват зад гърба?
– от конкуренцията?
– че за мен няма да остане?Попитайте себе си, мога ли?
 

– да се споразумея със себе си 1-2-5 години да съм постоянен в този бизнес и да го развивам с мотивация, вяра и осъзнатост?
– да се ангажирам с каузата на МЛМ?
– да го направя?
– да постигна успех и да получа щастие?
– да заявя пред себе си, че искам да съм успешен и да дам най-доброто, на което съм способен, за да получа това, което искам?

 

МЛМ е само един от начините да получим успехи и удовлетворение от живота. Но е превъзходен модел, който ни провокира да растем, да се учим, да помагаме на другите да получат резултати и удовлетворение. И въпросът тук е: Колко силно искам да го направя?

 

Източник : Деница Андонова