„Цветовете на вярата“ в графити и снимки

2
Добави коментар
sever.bg
sever.bg

Национален конкурс на тема „Цветовете на вярата” в две направления – за графити и любителска фотография, организира Международно Дружество „Елиас Канети”. Оригиналното събитие е в рамките на арт-фестивала „Аз, Градът”, провеждащ се за втора поредна година в Русе.

Предизвикателството към участниците е да покажат чрез творбите си съвременна интерпретация за живота в многоликия град, многообразието от природни и културно-исторически забележителности в Русе и региона и различните проявления на вярата.

Оценяването ще се извърши от професионално жури и гласуване на фейсбук страницата на събитието.

Най-добрите 8 графити-проекти ще бъдат допуснати до втората част на конкурса и имат възможност да се реализират от техните автори върху оградните пана на новостроящия се храм „Всех Святих” в град Русе.

Работните размери на графити – рисунката трябва да бъдат с ширина 300 см. и височина 200 см. Най-добрите 10 фотографии също ще бъдат изложени върху оградните пана на храма. Условието за участие в конкурса за фотографии е минимум 5 Mpx разделителна способност на изображението.

Участниците могат да изпращат графити-проекти и фотографии до 10 май 2013 г. на e-mail адрес: [email protected] или да публикуват директно творбите си на фейсбук страницата на събитието.

Крайните победители от двете категории ще бъдат избрани чрез допитване до публиката на фестивала „Аз, Градът” и ще получат атрактивни материални награди.

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg