Пролетен венец

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Заредете дома си с пролетно настроение и усмивки, като го декорирате с красив, цветен венец. Независимо дали ще го закачите на входната врата, за да посреща гостите, или на прозореца, за да му се радват минувачите, може да сте сигурни, че пролетният венец няма да остане незабелязан.

За направата на пролетен венец не са ви необходими по-различни материали от тези, които сте ползвали за есенния или зимния венец. Разликата е в цветовете и мотивите, които ще изберете.

За пролетта преобладаващите багри са зелено, розово, лилаво, жълто, небесносиньо. Характерни мотиви за декорация са цветя, пеперуди, птици, калинки, пчели, панделки.

След като сте избрали конкретен модел пролетен венец, сплитате клоните  в кръг. За по-сигурно може да завържете мястото, където се събират двата края, с канап или някаква панделка. След това вплитате във венеца цветя (лалета, по-дребни зюмбюли, фрезии, нарциси, гербери).

Ако клоните са без никакви листа, може да добавите няколко, като ги вмъкнете във венеца. Накрая прикрепяте с помощта на горещо лепило декоративните елементи, които може да изработите от хартия, плат, филц.

Оригинално стои и пролетен венец, който е изработен единствено от зеленина и към който е прикрепена голяма дантелена панделка. 

03.04.2013/ Христина Спасова