Google Nose – това пък какво е?

2
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Тази година 01 април се превърна в малък празник за екипа на Google – направиха си майтап с потребителите, че спират YouTube, „изпратиха“ ги да търсят съкровище с Google Maps, експериментират с доставка по домовете, да не забравяме и Google Nose.

„Нова сензация в търсенето!“ – така афишираха новата си услуга Google.

В рекламния клип, който ще видите по-долу, Google  обясняват как инструментът позволява да „търсите по миризми, съвместявайки фотоните с инфразвуковите вълни“ и „временно пренарежда молекулите, за да симулира определен аромат“.

Няма да можете да оцените качеството на новата услуга, ако преди това не тествате мокро куче, лимон, конска тор, съблекалня или поне пролетна утрин. В базата данни са събрани „15 милиона аромобайта миризми от цял свят“. 

За привържениците на мобилните устройства? Google са помислили за всичко – „амбиентният детектор на миризми за Android“ позволява на потребителите да колекционират аромати на телефона си. Не звучи зле, стига да беше вярно!

Симпатична първоаприлска шега, не мислите ли. Ако искате да тествате Google Nose, последвайте линка – https://www.google.bg/intl/bg/landing/nose/