Бойко Борисов ще е водач на листата на ГЕРБ в Пловдив

2
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Бойко Борисов ще е водач на листата на ГЕРБ в Пловдив. Това каза на пресконференция председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде Агенция „Фокус”.

„Нормално е лидерът на партията да води втория най-голям град”, посочи Цветанов.

В Монтана водач ще е Искра Фидосова. Делян Добрев ще бъде водач на листата на ГЕРБ в Перник. В Пазарджик ще е Дончо Баксанов, досегашен областен управител на област Пазарджик.

„Смятаме, че това ще бъде силното оръжие на ГЕРБ – достоен човек”, добави Цветанов.

В Плевен листата ще се води от Цецка Цачева, председател на 41-то Народно събрание.

„Тя се доказа като председател на парламента, имаше инициативи за развитието на плевенския регион”, заяви Цветанов.

В Пловдив-област ще е областният управител Здравко Димитров. В Разград – Валентин Василев, досегашният областен управител на област Разград.

Водач на листата в Благоевград и Велико Търново ще е Цветан Цветанов. В Бургас водач ще е Ивелина Василева, биолог по образование.

„Човекът, който беше в екипа на кмета Димитър Николов. Тя беше заместник-кмет и беше моторът за осъществяването на проектите, свързани с ползване на европейските фондове. След 2009 г. тя беше назначена като зам.-министър в МОСВ, тя беше връзката с Брюксел”, заяви Цветанов.

Във Варна водач ще бъде Лиляна Павлова, досегашният министър на регионалното развитие и благоустройството.

Очаквано във Враци и в Габрово водачи ще са Тотю Младенов и Томислав Дончев. В Кърджали е депутатката Цвета Караянчева – Областен координатор на ГЕРБ – Кърджали и заместник председател на ГЕРБ.

В Ловеч водач на листата е Корнелия Маринова – Председател на Общински съвет – Ловеч.

В 23 МИР – София-град – Ивайло Московски, в 24 МИР – София -град – Владислав Горанов, в 25 МИР – София – град – Бойко Борисов, в 26 МИР – София област – Владислав Горанов.

 

Етикети:
,