Таню Киряков в русенската листа на БСП

1
Добави коментар
mignews
mignews

БСП подобаващо отговарят на депутатската номинация на ГЕРБ за Златна Станка. Социалистите включват на второ място в листата си в Русе двукратния олимпийски шампион по стрелба Таню Киряков.  Червените извеждат на предни позиции в листите си изключителни авторитети, хора с кауза, доказали възможностите си и прославили България, съобщиха от пресцентъра на партията, където днес имаше закрит пленум.

Социалистите ще водят предизборната битка заедно с 60 българи, посветили живота си на развитието на България. Това са хора на изкуството и културата, юристи, изявени спортисти, представители на военни организации, лекари, архитекти и строители, учители и директори на училища.

Общо 60 са участниците в гражданската квота в листите на БСП, като 12 от тях са жени. Сред тях са още са оперния ас тенорът Калуди Калудов, издигнат в листата на столичния 24 МИР, продуцентът и издадел Мартин Захариев, който също ще води предизборна битка в София – 23 район.

Във Велико Търново е бившият БДСП депутат, вицепрезидент на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и първи вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Петър Кънев, а в Ямбол е председателят на съюза на българските писатели Николай Петев.