Наградиха таксиметровия шофьор, който изроди бебе в колата си

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Кметът на Дупница и награденият шофьор
Снимка: struma.com

Таксиметровият шофьор, който изроди бебе в колата си на път за болницата, бе награден с почетен плакет от кмета на Дупница инж. Методи Чимев.

64-годишният Виктор Паргов гостува в кметския кабинет по покана на Чимев и разказа цялата история по раждането на бебето в таксито, съобщава struma.com. Това не е пъвото предизвикателство, което съдбата изпраща на дупничанина. През 2006 година той откри 8000 лева и ги върна на собственика им.

„За мен е чест и още по-голямо удоволствие да стисна ръката на такъв човек като вас. Ако има повече доброта и човешко отношение, тогава и обществото ще бъде по-различно. Вие сте пример за подражание за честност и човещина, което трябва да притежава всеки един от нас. Г-н Паргов, виждам, че не го осъзнавате, защото сте изключително скромен човек, но го приемете – вие сте герой“, обърна се към госта си Чимев.

„Направил съм това, което смятам, че всеки на моето място би направил. Така съм възпитан и така знам, че е правилно. Изненадан бях от поканата ви. Благодаря ви за това, както и че отделихте толкова време за един обикновен човек като мен. Вие сте оптимист като мен и само позитивността може да помогне на обществото ни, за да се оправим някога“, лаконичен бе Паргов.

„Горд съм, че такива хора като вас живеят в нашата община и ви благодаря от името на всички жители на общината“, заключи Чимев.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти