Съвети за оцеляване от Беър Грилс

3
Добави коментар
ex3m.bg
ex3m.bg

Търсите информация за начините за оцеляване в дивата природа? Какъв по-добър източник за това от самия Беър Грилс? Преди това обаче, ето и малко информация за самия него.

Беър Грилс е човек, който винаги е обичал приключенията. По време на службата си в SAS, специалните части на Британската армия, той счупва гърба си на три места по време на инцидент с парашут.

Възстановяването му продължава цели 18 месеца във военна болница и две години по-късно влиза в Книгата за рекорди Гинес като най-младия британец изкачил връх Еверест на възраст само 23 години. От тогава насам той води невероятни експедиции по целия свят.

Беър Грилс е звездата от поредицата на Discovery Channel “Оцеляване на предела”, в която той се поставя в различни ситуации на отдалечени места по цял свят, за да демонстрира различните техники за оцеляване съобразени със съответното място. Предаването се е превърнало в едно от най-гледаните на планетата, достигайки приблизително 1.2 милиарда зрители.

В неговите програми, известни още и като “Born Survivor”, може да го видите да яде червеи и ларви извадени директно от корените на някое дърво, за да оцелее и това наистина ще ви отврати тъй като ще видите как ги сдъвква и те се процеждат между зъбите му. Той хваща жива сьомга в реката и я яде сурова, яде и буболечки от разлагащ се животински труп, само за да демонстрира какво се изисква да направите, за да оцелеете.

Беър е обявен за най-младият Главен Скаут на 28 милиона скаути по цял свят и е издал 10 книги, включително и номер 1 бестселърът “Кал, пот и сълзи”.

Десетте най-полезни подръчни средства според Беър Грилс

Когато сте навън в дивата пустош, не може да отскочите до магазина, ако ви свършат запасите от храна. Затова ето и десет предмета, които могат да ви бъдат полезни в такава ситуация:

Огледалце – отразява слънцето, може да бъде използвано за сигнализиране
Кредитна карта – може да бъде използвана за рязане, а ако има огледална холограма, да бъде използвана за сигнализиране
Сутиен – служи като филтър за вода
Червило – с него може да изпишете сигнала за помощ SOS на покрива на колата ви или на някоя скала
Тампон – служи за разпалка като бъде разкъсан

 

Връзки за обувки – може да ги използвате за завързване клони и други предмети, за да си направите подслон
Чорапи – също могат да филтрират вода
Ръчен часовник – с него може да определите посоките като насочите часовата стрелка към слънцето и прокарате въображаема линия през центъра на “клина”, които формират часовата стрелка и цифрата 12 – това е линията Север-Юг
Кламер – когато се намагнетизира също служи за временен компас
Батерия – с нея и малка тел или жица може да произведете искра, за да запалите огън.

Специалните ножове и мултифункционални инструменти от серията Bear Grylls Survival на Gerber също ще ви помогнат да бъдете подготвени за всякакви екстремни ситуации.

Добавете коментар