Защо да изберем българското?

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Като купувате директно от производителите, това им помага да останат в бизнеса.

Интересът към местната продукция расте, защото потребителите знаят, че сезонните плодове и зеленчуци често са по-вкусни и по-питателни от пресните продукти, внасяни от да­лечни места. Големите супермаркети едва ли ще се зарадват да научите това, но тук ви предлагаме няколко причини, които да ви подтикнат да преосмислите начина си на пазаруване.

Подкрепяте местните производители, като купувате директно от пазара, вие често прескачате посредниците. Това означава, че по-голяма част от парите, които давате за храна, оти­ват в джоба на производителите, а това им помага да останат в бизнеса.

Подпомагате местната икономика, защото парите, похарчени за храна българско производство, със сигурност подпомагат финансовата стабилност на местните производители. Това потенциално може да доведе до възникване на нови работни места.

Купувате по-пресни продукти

Спо­ред учените, когато избирате продукция от местния пазар, понижавате свързаните с доставките на храни емисии на въглероден двуокис с до 99,8%. Част от плодовете и зеленчуците, отглеж­дани за продажба в супермаркетите, така и не стигат дотам, защото не са с „правилния“ размер или форма или не са в „подходящия” цвят. Тази храна с отлични качества обикновено се предлага на пазарите и често с доста по-ниска цена.

Храната е по вкусна

Опитайте грах направо от шушулката или си купете прясно откъсната сладка царе­вица. Често тези зеленчуци са толкова сладки и крехки, че ви изку­шават да ги хапнете сурови. От момента, в който плодът е откъснат, естествените захари започват да се превръщат в скорбяла. Така че колкото по-голямо разстояние изминават продуктите, докато стигнат до кухнята ви, толкова по-безвкусни ще са те. Когато има изобилие от дадени плодове или зеленчуци, тогава те са най-сочни и в най-големи количества, съответно и с най-ниска цена. Опитните готвачи знаят, че за да приготвят великолепно ястие, трябва да използват съставки с високо качество.

 

Как да си помогнете при безсъние без да ползвате сънотворни?