„Направи добро и го хвърли зад гърба си“

1
Добави коментар
sever.bg
sever.bg

234 лева за лечението на Пламен Кавраков от Варна внесоха по сметка великотърновци. За добрия жест съобщи за Север.бг Господин Гюров от „Обединени за глобална промяна“.

По левче или според възможностите, парите бяха събрани по предложение на Алеко Младенов сред участниците в един от първите протести срещу ЕРП-та, за да бъде платен токът на възрастен мъж, чиято сметка за изразходвана месечна енергия бе по-висока от пенсията, която взима. Човекът благодари за отношението, но се отказа да вземе сумата, като заяви, че със сигурност има хора в по-тежко положение от неговото, да се помогне на тях.

 

Така благородната кауза „да си помогнем сами“ намери израз в подкрепата на едно 14-годишно дете с диагноза детска церебрална парализа.

За радост на неговата майка, Десислава Славова, шансът за детето й да проходи нормално става все по-голям. След непрекъснати рехабилитации още от раждането му, към момента на Пламен са направени 3 успешни вливания на стволови клетки в Московската клиника „Нейровита”.

Надеждата за успех в лечението, която дават руските медицински специалисти, е основателна. Към момента Пламен успява да се движи с проходилка, отскоро посещава и фитнес зала за укрепване на мускулатурата. А от лятото ще започне занимания с конна езда и плуване.

Това, което предстои обаче, е поредната – 4-та интервенция в Московската клиника, която е планирана за края на месец май. Голямата част от сумата за нея е събрана – недостигат около 1000 лева, съобщи за Север.бг майката на момчето.

Иначе, необходимите процедури за пълното лечение са още 14, всяка от които по 3400 евро или общо около 50 000 евро. Десислава и Пламен разчитат на добрите хора, за които вярват, че все още ги има.

Всеки, който би желал да помогне, може да го направи по обявените сметки или чрез SMS – не е скъпо да бъдем съпричастни и добри.

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg