Пролетен декор в градината

1
Добави коментар

Ако вече сте декорирали дома в стил Пролет и сте се заредили с настроение и енергия, то тогава е време да обърнете и внимание на градината. Ето няколко лесни идеи за пролетен декор в градината!

Пролетната градина не се нуждае от прекалено много декоративни елементи, тъй като цъфналите растения вършат по-голямата част от декорирането на вашето райско кътче. Въпреки това не е лошо, ако добавите по някой закачлив елемент, за да се вписва декора в градината с цялостния интериор у дома.

Триъгълен гирлянд.

Чудесен начин за използване на остатъци от плат или на стари дрехи. По възможност подребете гирлянда в пастелни и ярки цветове. Пришийте триъгълниците един към друг с помощта на конец. На някои от тях може да изпишете ваше посласние или да образувате такова, като на всеки триъгълник напишете по една буква. Закачете гирлянда на удобно и видно място в градината!

Градински звънец.

Направете си весел градински венец – бижуто на вашия пролетен декор за градината. За целта използвайте метален обръч или малък венец от клони, който послед ще закрепите на удобно място с помощта на здрави въжета или панделки. Към основата закачете малки чаени лъжици, „гривни“ от мъниста и звънчета, като ги редувате. Колкото по-разнообразно, толкова по-весело. 

Весели саксии.

Изберете си едноцветни кашпи и една част от тях боядисайте в розово, а другата в светлосиньо. Нарисувайте лица на саксиите, като се стараете розовите да придобият „по-женствено“ излъчване. В розовите кашпи може да забодете декоративен елемент като малко чадърче, пеперуда или панделка, за да има вашата градинска импровизирана госпожица подходящи аксесоари. Сега градината ви се радва на няколко влюбени двойки.

Винтидж излъчване.

За да придобие градината ви така актуалното за сезона винтидж излъчване, не ви трябват много средства. Използвайте стара метална кофа като кашпа за голяма саксия с цъфнали цветя. Потърсете използвана клетка за птици, боядисайте я в бяло и поставете в нея малки саксии с пролетни цветя. Метална масичка и стол с възглавница с флорални мотиви ще превърнат пролетната ви градина в истински рай.

Осветление с буркани.

Осветлението с буркани е класика в жанра на декора на пролетната градина. Някои използват бурканите вместо свещници, като ги пълнят с малко пясък или кафе и поставят вътре чаени свещи. Други им правят дръжки от тел, подреждат ги в редица, нанизвайки ги на здраво въже, около което са омотали светещи лампички.