Хартиени мебели

2
Добави коментар
mishlence
mishlence

Хартиените или картонени мебели са много удобни, устойчиви на тежест и натиск. Подходящи са за закрити пространства, еко са и лесно могат да се рециклират. Произвеждат се от материала Lightboard – гофриран картон със структура на медна пита. 

Мебелите, които виждате на снимките, произведохме за миналогодишното изложение Copi’s. Разполагахме с най-голямата изложбена площ, която оформихме като Relax zone, за да могат посетителите да изпият едно безплатно кафе, да сърфират безплатно в нета и да разгледат продуктите, които показваме тук, в сайта Printidea.info.

Най-общо казано, за да си направите хартиени или картонени мебели, са ви необходими няколко неща – дизайн на мебелите, плоскости Lightboard, които можете да си купите от Анталис България и шпули /гилзи/, които можете да съберете от отпадъка на ролките с фолио или да си купите готови.

Не подценявайте дизайна на мебелите. Виждали сме различни неща, направени от този материал и за съжаление, често се отличават с липса на хубави детайли и въображение. Ако търсите нещо стилно и красиво, непременно се обърнете към Сфера дизайн. Те могат не само да измислят уникални мебели, но могат и да организират целия процес на производство. 

Материалът Lightboard се предлага на плоскости, върху които се прави директен печат. Вероятно много хора смятат, че върху белите плоскости може да се кашира фолио, но това не е добър избор. Практиката показва, че най-добре се получава с директен печат. Нашите мебели отпечатахме в Джей пойнт. Машината им за директен печат отпечатва всичко на висока резолюция и резултатът е наистина отличен. 

След това плоскостите се нарязват. Важна част от сглобката на мебелите са тези малки кръгчета, в които влизат намазаните с лепило шпули. 

Получават се много устойчиви мебели. Този бар беше от 11 части, които пренесохме и сглобихме на място в изложбената ни площ. 

Хартиените мебели могат да бъдат столове, маси, пейки, барове и всичко, което ви хрумне. Единственият им недостатък е, че не могат да се използват на открито – водата прониква в тях и ги разваля. Също така, храненето на тези маси не е препоръчително, не заради здравината, а заради петната, които остават по картона – той попива всички мазнини и течности. Всичките им други качества са само предимства. 

Дизайн и организация на Relax Zone: Сфера дизайн

Материал Lightboard: Анталис България

Директен печат: Джей пойнт