Хотели в Приморско- евтини хотели в Приморско

2
Добави коментар

Хотели в Приморско
  
         Приморско е разположен на малък полуостров между Стамополо и Дяволския заливи. Пейзажът е разнообразен и живописен, съчетание на горите, големите крайбрежие плажове и екзотична растителност. Половината от градския плаж състои от уникални дюни и са границата на красиви хотели в Приморско. Тези красоти и уникалните флора и фауна, които създават екзотика и топлина. Древния път на птиците Виа Понтика преминава през района на Приморско района което доказва че е екологично чист регион. През последното десетилетиея бяха построени множество хотели в Приморско. Всеки хотел предостявя безплатно на гостите си басейн, охрана и паркинг. Градът е морски курорт посрещащ всяко лято хиляти туристи от България и Европа, решили да прекарат лятната си почивка в този благословен район.

       Историята и културата на града е тясно свързана с траките, техните идеи и вярвания. Четири светилища, дванадесет долмени и над десет хълма некрополи са открити тук. Най-забележителните паметници на всички е местноста Бекликташ- светилище в което въплътена културата на траките открито е  през 2003 г. Твърди се, че тракийско светилище в Югоизточна Тракия и Черноморското крайбрежие е известно към настоящия момент с керамични съдове от древни времена, което показва комуникация между местните хора и на народите от остров Крит, Троя и Египет, дори в 3-ти в. пр. Христа. Светилището се отнася до култа към Божията Майка. Големите скали и камъни на светилището са частично дялани и са подредени в уникални форми.
       Останките на античната крепост Азине и тракийските долмени датират от 6-ти век пр. н. ера и останките на предприсъединителните християнски параклис Св. Параскева.  В черноморския курорт Приморско  има приятна атмосфера от уютни ресторанти (вкусна храна и жива музика), малки барове и кафенета. Тенденцията в Приморско е да се строят модерни хотели по цялото му крайбрежие създаващи успешни условия за приятна почивка през лятото на море.