Резервации на хотели в България- почивки на море

2
Добави коментар

Хотели в Русалка с bulgariabeachresort.com

       Курорт Русалка се явява най-северният курорт на Българското черноморие разположен в живописният птичи залив Таук Лиман. Разположен е близо до известните местности Яйлата и нос Калиакра. Курортът е заобиколен от живописна гора, а природата е уникална като всеки един резерват. Курортът не разполага с хотели в Русалка, а предлага комфортно настаняване в 600 къщи тип еднофамилни вили на един и два етажа,с двойни и тройни стаи в някой от тях има фамилни стаи ( две двойни стаи съединени с междинна врата, особено благоприятни за почивка от семейства с две деца).
       Русалка се намира на 90 км от летище Варна и на 34 км от град Балчик и на 20 км от Каварна. Чистият въздух и кристалната морска вода го правят желан курорт за летен отдих. Построен е по идея на френски архитекти като клубен курорт през 1968 подобен на Клуб Медитеране с обслужване all inclusive, предлагащ прекрасна възможност за почивка през лятото. На бреговата ивица са разположе множество ресторанти, кафета и бистра, таверни и барове, част от тях са включени в цената, а друга са срещу допълнително заплащане. Курортът е известен със скалистите си заливчета и екзотичната си природа.
       Около него има много археологически места- крепости, пещери и паметници ( най-старите датират от преди 8000 години) от различните периоди на Българската история. Климатът на курорта е умерено континентален със значително влияние на Черно море и средиземноморския климат. Средните температури на въздуха през лятото са 22-28 С, а на морската вода 21- 25 С. През летният сезон преобладават слънчевите дни, дърдовете тук са рядкост.
     За любителите на атракциите и водните спортове са предвидени 15 тенис корта, 15 лодки и канута, волейболни и малки футболни игрища, фитнес зали, тенис на маса, конна езда и подводни гмукания, стрелба с лък и детски площадки. Голям екип от аниматори се грижи за настроението на малките палавници през целият ден. Модерните хотели в Русалка предлага няколко външни басейна с джакузита.