Манчини: Доминирахме на „Олд Трафорд“

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини не скриваше задоволството си от победата над Юнайтед с 2:1 насред “Олд Трафорд”. Италианецът още веднъж повтори тезата си по повод временното класиране във Висшата лига. Лидерът Манчестър Юнайтед води вече с 12 точки на “гражданите”, а до края на сезона остават още 7 кръга. На практика още преди дербито момчетата на Манчо бяха загубили титлата.

“Таблицата не показва истинското съотношение на силите. Имаме още 7 мача и ако играем добре в тях, ще намалим изоставането си. Точно това и ще опитаме да постигнем, заяви Манчини. – Бяхме достатъчно мотивирани за мача, защото това е дерби и тези срещи винаги са важни. Искахме да покажем в него, че не заслужаваме да изоставаме с 15 точки. Заслужихме победата с играта си. Ние доминирахме и през есента, когато загубихме у дома с 2:3, но тогава загубихме. Не зная как, но паднахме. Това е футболът. Днес отново бяхме по-добри от Юнайтед, но успяхме да грабнем победата, заяви Манчини.

– За нас беше важно да се укрепим на второто място. Юнайтед не ни превъзхожда като качества на отделните играчи, те просто демонстрираха повече постоянство. Ние загубихме по детински начин много точки и то в мачове, които бяхме длъжни да спечелим. Доказахме, че имаме право да бъдем близо до лидера. За съжаление нямаме шанс за титлата, но е важно да финишираме втори. Щом си загубил титлата никой няма да пита на колко точки изоставаш от новия шампион – на 12, 15 или 18 …”

Манчестър Сити спечели за първи път два поредни мача на “Олд Трафорд” от 1972 г. насам. През миналото първенство “гражданите” удариха тук Юнайтед с 6:1. Сити има 17 победи над „червените дяволи“ на „Олд Трафорд“, въпреки че на същия терен са записали 36 поражения в градските дербита. Сър Алекс Фъргюсън има 12 мача срещу Роберто Манчини. Шотландецът е записал 6 победи в тези срещи, а италианецът е с 5.