Изпитани домашни маски за красива и жизнена коса

1
Добави коментар
black_tulip
black_tulip

Изпитани домашни маски за красива и жизнена коса

събота, 02 февруари 2013 14:11

Written by black_tulip

Искате да подхраните косата си, без да давате излишни пари за скъпи маски, шампоани и лосиони? Мечтаете за обем и блясък, а с нищо изпробвано до сега не сте успели да ги постигнете?

Ще ви представим няколко маски и балсами за коса., които можете да си приготвите без никакви затруднения и които ще възвърнат жизнеността и блясъка на косата ви.

     Подхранваща маска за коса.

Подхранващата маска за коса можете да си я приготвите много бързо и лесно и ви гарантираме, че веднага ще усетите ефекта от нея. Смесете една супена лъжица мед, един жълтък, малко гроздов сок, пасирана печена тиква и настъргана ябълка. Втрийте маската добре в косата и оставете да подейства около 30 мин., след което изплакнете.

 

     Укрепваща косъма маска.

Ако косата ви е прекалено изтощена, можете да я подхраните и я да заздравите като си приготвите маска от зехтин. Загрейте зехтина и след като е още топъл, но не горещ с помощта на четка го нанесете добре върху косата си. Сложете си найлонова шапка, за да може зехтина да подейства по – добре и оставете маската поне 30 минути.        

 

     Маска против косопад.

Ако имате косопад, можете да си приготвите маска от жълтък, пчелно млечице и масло. Разтопете 200 грама масло и след като го свалите от огъня и малко поизстине, към него прибавете жълтъка и пчелното млечице. Разбъркайте добре и поставете в хладилника. Използвайте маската в зависимост от дължината на косата. Маската се държи повечко време от обичайното (около 3 часа). Освен маски, в домашни условия можете да си приготвите и различни билкови балсами, които също имат изключително благоприятен ефект върху косата.

 

     Балсам за подхранване на суха коса на билкова основа. 

За да си приготвите този подхранващ балсам ще са ви необходими 300 мл. зехтин и билките: здравец, коприва, лайка, босилек, розмарин и хвойна. Всички съставки се смесват и сместа престоява на тъмно 30 – 40 дни, след което се прецежда и към нея се прибавя сока на един лимон.

Изпитани домашни маски за красива и жизнена коса

5.00 / 5

5

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

1 vote, 5.00 avg. rating (97% score)