Звездна „омбре” мания » Красота

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Вече няколко сезона звездите са полудели по омбре прическите, при които косата прелива в няколко нюанса и изглежда много ефектно. Тази прическа е изключително атрактивна, но и практична, защото поддръжката й е лесна. Стилистите в Холивуд масово съветват знаменитостите да прибягват към „омбре” ефекта.

Терминът идва от френската дума „сянка”. Тази техника е известна още от 70-те години, но тогава актуално беше изсветляването само на отделни кичури от косата в тон по-светъл от основния. Преливането на нюанси е ефект, който още се нарича с романтичното име „целуната от слънцето”.

Омбре прическата се прави на дълги коси или такива със средна дължина. Изисква се много прецизност, за да бъде преливането плавно и красиво. Ако заложите на този коафьорски трик може да изберете само един нюанс или няколко. Напоследък е по-актуално косата да е тъмна в корена и изсветлена или обезцветена в краищата. При някои прически се правят и отделни кичури за още по-динамична визия.

Куп знаменитости блестят с „омбре“ прически. Сред тях са Сара Джесика Паркър, Джесика Бийл, Деми Ловато, Бионсе,  Лили Олдридж, Джесика Алба, Дженифър Лопес, Сандра Бълок, Рейчъл Билсън, Ванеса Хъджънс и много други.

Напомняме, че Жени Калканджиева, също заложи на „омбре“ прическа за рожденния си ден. Тя изсветли косата си с новата професионална серия на L’Oreal специално за ефект „целуната от слънцето“.

Автор: Делица Цонева