Модел в България по време на криза

6
Добави коментар
ppktechno
ppktechno

Модел в България по време на криза

Публикувано от DimanaK на 03.26.2013 в категория Весело

Реших да споделя с вас историята на моя много близка приятелка, която преди половин година се звърна от Италия, където работеше като много търсен и успешен модел. Казва се Ирина, на 22 години и може би точно в този момент се чудите какво би мотивирало млада и успешна манекенка да се завърне тук, в България, където положението в модния бранш никак не е розово след 2007 година, когато икономическата криза удари модни гиганти като „Джей Моделс“.

Въпреки всеобщата тенденция младите да бягат навън, напук на всички Ирина иска да се устрои, да живее и да се развива като модел именно в България. Споделя, че в чужбина всеки отива заради парите и не вярва на нито една приказка от типа: „Ама те хората на Запад са по-възпитани, спазват правилата, улиците са по-чисти… Затова избягах от България.“ Съгласява се с всичко това, но е усетила със сърцето си, че всеки имигрант успокоява патриотичното си сърце с мисли като тези.

Защо ви споделям всичко това ли? Защото ми се иска все повече млади хора да се завръщат въпреки всичко и всички в България, където да допринесат за едно по-добро утре. Нека да обикалят, да виждат свят, култури, религии и пр., но след време да обогатят със знанията и компетенциите си не друга държава, а нашата, милата и родната, родила чутовни великани като Ботев, Левски, Вазов и още, и още.

Нека пожелаем успех на Ирина да се справи с всички трудности и перипетии, които предстоят по пътя й, както и на всички модели в България, чиято професия става все по-абстрактна и утопична след затварянето на утвърдени имена в бранша като “Джей Моделс”, “MTR Models” и др.