Кадри от приводнения самолет на “Lion Air” на остров Бали, Индонезия

1
Добави коментар
Lubo_Uzunov
Lubo_Uzunov

Снимка: Jaunted.com

Към девет часа българско време, самолет “Боинг 737″ на индонезийската нискотарифна компания “Lion Air”, бе приводнен в морето до международното летище на остров Бали.

В самолета е имало 101 пасажери и седем човека екипаж. За щастие при инцидента всички пътуващи бързо са били спасени и няма жертви или тежко ранени. Около 45 от тях са били откарани в различни болници на острова.

Кадрите, коите ще видите по-долу показват как машината е заседнала във водата на около 200 метра от края на пистата. Виждат се и пътниците, които в този момент биват спасявани, както и голямата пукнатина на фюзелажа на самолета.

Проблемите с безопасността по индонезийските летища съществува от отдавна, а пистата на международното летище в Бали е изключително къса.

Само преди година по време на демонстрационен полет, самолет се разби във вулкан и загинаха всички 15 човека на борда.

Cнимка: Balitourismboard.org

Подобно приводняване на самолет се наложи и в Ню Йорк преди около две години, когато ято птици попречиха на току-що излетяла машина да изпълни рутинния си полет. Тогава пилотите бяха принудени да приземят самолета в ледените води на река “Хъдсън”.

Постарах се да събера някои от най-качествените видеа и репортажи появили се до сега, заснети от различни страни и моменти на инцидента. Вижте:

 
 

Статия: Любо Узунов

GD Star Rating a WordPress rating system

Кадри от приводнения самолет на „Lion Air“ на остров Бали, Индонезия, 5.0 out of 5 based on 5 ratings Google+