Как най-ефективно да отслабнем, според зодията

17
Добави коментар
freemp4
freemp4

Как най-ефективно да отслабнем, според зодията

Какво трябва да тренирате и какво да ядете, според месеца, в който сте родени

 

Омръзна ли ви да се борите с теглото си? Искате да свалите няколко килца бързо и лесно, преди да облечете летните дрехи? Подлагате се на тежки диети и се чудите защо няма резултат? А знаете ли, че причината може да се крие в планетарните влияния върху тялото ви? Уверили сме се, че има много фактори, които ни влияят, в зависимост от месеца, в който сме родени. Ето защо ви предлагаме няколко съвета за отслабване, съобразени със зодиакалния ви знак.

Овен

Овните са изявените атлети от зодиака. Състезателните спортове са отлично средство за тренировка на този знак, който по природа е боец. Те са отлични боксьори, а бойните изкуства им се отдават лесно. За тях е необходимо да практикуват всичко, което ще ги накара да се поизпотят и да проявят спортния си дух за победа. Овните трябва да съчетаят диета, подходяща за кардио упражнения – такава, на каквато се подлагат спортистите и спринтьорите.

Телец

За Телците е жизненоважно да се придържат към тренироеките и диетата си. За всеки килограм, който успеете да смъкнете, купете си нова дреха. Ще кажете, че това е разхищение, но представителите на тази зодия се стимулират не от самия процес, а от крайния резултат. Когато се оглеждате в огледалото и изглеждате по-добре от преди 2 седмици, то вие ще добиете стимул да положите още по-големи усилия, за да се видите още по-красиви. Телецът е земна зодия, затова е добре диетата му да бъде възможно най-природна – плодове, зеленчуци и всичко онова, което расте в почвата. Отличен спорт за Телец е планинското колоездене и всякакви активности на открито, сред природата.

Близнаци

Близнаците се нуждаят от разнообразие, затова съчетавайте различни тренировки. Например, може да играете тенис в неделя, а в понеделник да ходите на пилатес. Четете статии, свързани с влизането във форма и това ще ви мотивира още повече. Търсете информация, която показва успеха от упоритите тренировки и това ще ви инспирира. Що се отнася до храненето, то също трябва да е разнообразно – подберете го така, че да ви дава свобода, стриктните режими с малко хранителни продукти не са за вас.

Рак

Раците тренират отлично, когато са си у дома, гледайки различни видея с упражнения. Няма значение дали предпочитате тае бо или натоварващо кардио – вие сте една от малкото зодии, които могат да се справят отлично с домашна тренировка. Що се касае до храненето, важно е в него да участва и семейството. Ако близките ви хора не участват и не ви подкрепят във вашите хранителни навици, ще ви е много трудно да смъкнете килограми. Най-подходящата кухна за Раците е Средиземноморксата. Наблегнете на риба и зелени зеленчуци.

Лъв

Лъвовете имат нужда да се самоизразяват и да се забавляват, докато тренират. Уроците по танци, например, са отличен избор за вкарване на телата им във форма – салса, хип-хоп или по каквато музика си падат. Що се отнася до диетата, старайте се да я пазите стриктна през седмицата, което ще ви позволи да се поотпуснете през уикенда.

Дева

Девите са изключително дисциплинирани и се справят добре с по-тежичък режим. Запишете целите си в тефтер и направете графика на онова, което ядете. Ако имате възможност, наемете си личен треньор – това ще ви даде увереност, че правите всичко както трябва. Диетите действат добре на Девите, така че изберете онази, която ви се нрави и се придържайте към нея стриктно – вие го умеете по-добре от всички зодии.

Везни

Най-добрият начин за Везните да смъкнат няколко килца, е да си намерят партньор, с когото да го направят. Той ще направи тренировката ви много по-забавна. По този начин вие ще можете взаимно да се подкрепяте и да се „побутвате“, когато е необходимо. Много е важно да спазвате балансирана диета – нищо прекалено екстремно. Везните по презумция изпитват затруднения, когато трябва да вземат решения, така че по-добре не изследвайте всички възможни начини за отслабване – просто изберете един метод и се придържайте към него.

Скорпион

Скорпионите имат нужда да бъдат натоварвани до техните пълни лимити. Те виждат прогрес само тогава, когато достигнат екстремната точка. Това е и причината за вас най-подходящи да са подготвителните тренировки за някакъв маратон, триатлон или каквото и да е състезание. Това ви амбицира отлично. Скорпионите са големи фенове на различните детоксикиращи диети – всичко, което е научно доказано, като „пречистващо организма“.

Козирог

Козирозите са най-изпълнителната зодия, затова за тях са подходящи упражнения, които биха отказали другите знаци, заради сложността си. Препоръчваме ви спортна йога, латино танци и различни спортове като водна аеробика и художествена гимнастика. Ако сте решили да се захванете с източен спорт, то вие ще изпитате истинско удоволствие от изучаването на цялата философия, от която той е част. Много Козирози стават последователи на будизма, кришна ученията и всякакви източни практики, които съдържат и спорт. Кухнята също трябва да се съобрази с тази философия.

Стрелец

Стрелците се нуждаят да внесат доза забавление в атлетичните си занимания. За вас са подходящи уроците по спонинг или кикбокс. Разнообразете тези тренировки с крос в парка с приятели. В средата на седмицата пък може да се занимавате с вдигане на тежести или друг вид кардио. Що се отнася до диетата, избягвайте прекалената употреба на захар или кофеин – вашата енергия е природно висока.

Водолей

Водолеите си падат по иновативните фитнес джаджи и технологии. Те умират от кеф, ако тренират на уреди, които си имат електронно табло, сочещо пулса им, регулиращо скоростта и терена и т.н. Ако не ви се стои във фитнеса, инсталирайте някое спортно приложение на смартфона си, което мери колко километра сте изтичали или прокарали с колело, например. Общо взето, стимулира ви съчетанието на технология и спорт. Същото важи и за диетата – има специални апликации, които броят приетите през деня калории и ви съветват какво да ядете, за да спестите еди-колко-си калории.

Риби

Рибите предпочитат по-леки форми на гимнастика. Йога, тай-чи и плуване са перфектния избор за вас. И това, че не се потите като при тежките упражнения съвсем не означава, че този вод спортове няма да имат ефект върху фигурата ви – напротив. Телата на Рибите са хармонични и те трябва да се „извайват“, влесто „построяват“. Съчетайте тренировките си с източна куха, като суши, например.

 

/iNews