Как да си направим домашна маска за лице от краставици

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Краставицата е известна като един от най-добрите природни хидратиращи продукти. Освен супер дълбоко овлажняване обаче, тя може да подари на кожата и коктейл от полезни вещества. В нея се съдържа голямо количество витамин С и А, както и калий, манган и силициев двуокис.

А в горещите летни дни маските с този зеленчук са истинска благодат за кожата! Ето няколко идеи как да си забъркате такива.

Най-лесният вариант е простo да използвате сока на една краставица. От него става страхотен хидратиращ лосион за цялото тяло.

Резенчетата от краставица пък вършат чудеса при уморени очи! Така че можете да се възползвате от тях след дълъг работен ден или когато релаксирате вкъщи.

Ако кожата ви е мазна, много добър вариант е маската с хума и краставица. За да си я приготвите, настържете половин краставица, добавете четири ч. л. хума и две бирена мая. Разбъркайте и нанесете сместа върху лицето, докато стегне.След това изплакнете с хладка вода.

В случай, че кожата ви е суха, пробвайте следната рецепта. Настържете половин краставица, добавете прясна сметана и няколко капки олио или зехтин. Разбъркайте и нанесете маската на лицето за около 20 минути.

Страхотна успокояваща маска е тази с краставица и кисело мляко! Смесете половин настъргана краставица с 1 с. л. кисело мляко и нанесете върху кожата за 30 минути.

Тонизиране и подхранване

Залейте 5-6 почистени бадема с 1/2 чаша хладка подварена вода. След това смелете сместа в блендер. Отделно смелете 1/2 краставица, без да я белите и в друг съд я смесете с бадемовата каша. Добавете 4 ч.л. овесено брашно и 1-2 ч. л. хума и разбъркайте. Нанесете маската върху лицето с леки масажни движения и оставете да действа 15 минути./news359.

Париж/Франция