6 плитки за пораснали момичета

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Коя е най-пролетната прическа? Плитката, разбира се! Толкова много я харесваме, защото е нежна, закачлива, свежа, романтична, женствена…

Женствена ли казахме? Ето тук ще трябва малко да се поправим. Или, по-точно, да уточним. Все пак, плитката съществува в много варианти и не всички от тях са чак толкова женствени. Разделената на път стегнато сплетена коса с панделки, например, няма да ни помогне да изглеждаме като зрели и стилни дами. С такава прическа по-скоро може да заприличаме на изрядно пионерче от времето на соца, на рисувана лолитка от японско аниме, или още по-лошо – на героиня от порно филм с ученички.

Кичурите, сплетени във формата на сърце, или аранжираната в десетки малки плитчици коса – тези идеи също не са особено добри, ако целта ни е да подчертаем своята женственост. Нека оставим тези забавни фризури на по-малките момиченца, които все още ходят на училище и се стремят да изкарват шестички. А за порасналите такива сме подготвили една великолепна шесторка от различни прически с плитки. Най-актуалните прически с плитки!

Само още две неща, преди да ви ги представим. Първото основно правило, което трябва да знаете: в наши дни колкото по-небрежно изглежда плитката, толкова по-модерна е тя. Така че няма нужда да се стараете да постигнете стегнатото съвършенство на прическите от отминали векове.

Освен това, както ще забележите, голяма част от показаните тук фризури изискват да умеете да плетете т.нар. „рибена кост“. Тук можете да си припомните как точно става това.  

Вече можем да започнем с 6-те красиви предложения за модерни и женствени плитки. А ако показаното в самата статия не ви се струва достатъчно, в богатата ни коафьорска галерия сме сплели още много варианти.

1. Рошава плитка

Както вече споменахме, най-готиният вариант ще бъде да изглеждате така, сякаш вие и вашата плитка сте били подухвани от вятъра и сте изживяли тайнствени страстни преживявания. За целта си направете любимия тип плитка (стандартна, рибена кост, или някоя друга по-сложна вариация), след което я поразхлабете внимателно в областта на скалпа и задната част на врата. Можете да подсилите небрежния ефект, като проврете зъбците на гребен в прическата и ги размърдате насам-натам. Ако сте подстригани на етажи, оставете по-късите от тях да падат свободно.

2. Плитка тип ореол или венец

Тази прическа изисква наличието на доста дълга коса, така че в нея често се внедряват изкуствени кичури. Както и да е. В идеалния вариант, в който гривата си е ваша, я изкъпете с изсушаващ шампоан, за да ви е по-лесно да постигнете стегнат вид – въпросната плитка не е от онези, които трябва да изглеждат раздърпани. Най-елементарният начин за постигането ѝ е да разделите косата на две опашки, които ще захванете с ластичета точно над ушите. Сплетете всяка половина, след това завъртете всяка получена плитка към другата страна на главата и ги защипете хубаво на място с фиби. Подпъхнете краищата така, че да не се виждат.

Разбира се, „ореолът“ може да бъде сплетен и по много по-сложен и ефектен начин, но за това ще ви трябва доста сръчност.

3. Комбинация от две или повече различни плитки

Тук отново залагаме на небрежния рошав стайлинг. И получаваме възхитителни резултати! Могат да се измислят всевъзможни варианти, така че оставете въображението си да се развихри. Разбира се, ще ви бъде от полза и да му помогнете с представените снимки тук и в галерията.

4. Конска опашка с плитка 

Чудесно предложение за горещините, или за ситуциите, в които имате желание да се движите активно и свободно, без да се притеснявате за прическата си. Плитката отново може да бъде съвсем стандартна, а може да се избере и нещо по-засукано. „Клюкарката“ Блейк Лайвли, например, се появявала на светски събития с конска опашка тип споменатата вече рибена кост. Между другото, чаровната актриса е изтъкната почитателка на плитките – ще видите още една интересна нейна визия в галерията ни. 

5. Плитка с допълнителен обем в стил 60-те 

Вече сме си говорили, че „буфанът“ и „кошерът“ над челото са се завърнали с пълна сила на мода. Любимите елементи от прическите на 60-те могат да се съчетаят и с плитки. Възможностите отново са различни, но тук ще опишем най-лесната сред тях. Изкъпете косата си и втрийте пяна за обем в корените, преди да я изсушите с помощта на сешоар и кръгла четка. Наведете глава и придайте с ръце още повече обем в основата на „гривата“. След това я съберете и вържете в хлабава конска опашка. Използвайте малко и много стегнато ластиче за целта. Тупирайте още веднъж косата над челото си, а ако видите изплъзнал се кичур, просто го загладете назад и го защипете с фибичка. Накрая сте готови да направите и самата плитка.

6. Плитка над челото 

Този вариант също изглежда много добре и е предпочитан от сладураната Дженифър Анистън. За да го постигнете и вие, ще ви трябват умения за изработване на френска плитка. Тук ще намерите видео, в което е показано как се прави тя. Ако все пак ви е трудно, повикайте някоя чевръста приятелка на помощ. Резултатът си заслужава!

Ако тази статия ви е харесала и искате да ви показваме още лесни и ефектни прически, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!