Руски милиардер купи острови на Онасис

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Руският милиардер Дмитирй Риболовлев е купувачът на островите Скорпиос и Спарти, който внучката на покойния гръцки корабен магнат Аристотел Онасис обяви за продажба. Информацията е качена днес на сайта на списание „Форбс“.

Формално островите придобива една от компаниите на тръста, действаща в интерес на дъщерята на бизнесмена Екатерина.

Формално островите придобива една от компаниите на тръста, действаща в интерес на дъщерята на бизнесмена Екатерина. Според изданието островите са стрували на Риболовлев към 100 милиона долара.

Руският милиардер предпочита да оформя покупките си на името на своята дъщеря, след като през 2008 г. жена му подаде молба за развод и оттогава редовно иска от съда да наложи запор на новите му придобивки.

На остров Скорпиос в Йонийско море, купен от Аристотел Онасис през 1962 г. за сума равняваща се на 10 000 британски лири, са построени три резиденции, хеликоптерна площадка и пристанище за яхти. На него се състоя церемонията за бракосъчетанието му с вдовицата на американския президент Джон Кенеди Жаклин, там са погребани самият Онасис, дъщеря му Кристина и синът му Александър. Съседният остров Спарти Онасис купил за Александър, който загина в самолетна катастрофа на 25-годишна възраст.

Риболовлев, който в класацията на списание Форбс е поставен на 13-то място със състояние, оценено на 9, 1 милиарда долара, през 2011 г. установи рекорд по недвижимост, като купи на името на дъщеря си апартамент в Манхатън за 88 милиона долара, което дотогава бе най-скъпата сделка в Ню Йорк.