Как да се храним здравословно в офиса

1
Добави коментар
black_tulip
black_tulip

Как да се храним здравословно в офиса

петък, 25 януари 2013 14:22

Written by black_tulip

 Ако искате да сте здрави, заложете на здравословните храни

   Едно от най-честите извинения на хората за това, че ядат джънк фууд, е работата. Имат много задачи, не им остава време за нормална храна, а и как да си поръчаш нещо различно от пица или хамбургер в офиса. Истината е, че когато има желание, има и начин.

   Колкото и да сте заети, винаги можете да отделите половин час на обед, за да хапнете. Пробвайте да го правите една седмица. Ако трябва, си изключете телефона и компютъра и се нахранете спокойно. Ще видите, че нищо фатално няма да се случи, само вие ще сте по-работоспособни и енергични.

   Не е вярно, че не можете да намерите свястна храна, когато работите в офис. В менюто на всяка пицария има достатъчно салати, пилешко месо на скара, задушени картофи и дори риба. Когато си избирате салата, не я заливайте с най-тежкия майонезен сос и не си поръчвайте допълнително бекон. Това обезсмисля всичките ви усилия да се храните здравословно.

   Не пийте газирано. Поръчайте си айрян. Фрешове също се предлагат почти навсякъде. Ограничете кафето до едно сутрин и едно следобед. Още по-добре е да замените следобедното кафе с черен или зелен чай.

   Пробвайте да си носите хапване от вкъщи. Нищо не може да замени домашно приготвената храна. Ако две седмици, готвите редовно и си взимате храна за офиса, след това няма да искате и да чуете за пицария или хамбургери. Освен че ще се храните здравословно и ще ви е вкусно, ежедневните ви разходи значително ще намалеят.

   Купувайте си плодове. Вместо да хрупате солети пред компютъра, яжте грозде, мандарини или някакъв друг плод, подходящ за сезона. За здравословното хранене не се изискват специални свръхусилия или много време. Не е необходимо да правите друго освен да си приготвите една кутия с храна от вечерта за следващия ден или да четете внимателно менюто на заведението, от което си поръчвате. Опитайте.

Как да се храним здравословно в офиса

0.00 / 5

5

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)