Интериорни врати от МДФ

2
Добави коментар
vps
vps

Интериорните врати от МДФ – коя е правилната врата за нашия дом

Преди да започнем ремонт на жилището си, е важно предварително да се разгледа всеки детайл. Когато сме решили ремонта да е цялостен, възниква въпроса – от къде да започнем? Е, ако една постановка в театъра започва с анонсиране, то обновяването на апартамента започва … с врата!

Мострена зала с MDF интериорни врати

Изборът е между много врати на пазара от местни и чужди производители, ще се удивите от широтата и разнообразието на асортимента. Днес можете лесно да намерите врати с добро качество, но на различни цени. Можете сами да изберете това, което най-много се купува от интериорните врати – от MDF или масив, ламинирани или фурнировани?
Вие не трябва да отдавате внимание на препоръките или съветите на приятели, защото вратата я купувате с надеждата не да ви служи за една или две години, а за много по-дълъг период от време – 10-12-15 години минимум. Така че като начало можете да разгледате офертите и да се консултирате по въпроса с професионалисти. Ако имате нужда от евтини интериорни врати, то MDF вратите са подходящи за градската среда, обърнете внимание на оригиналните интериорни врати  на Classen.
MDF вратите са екологично чисти и безопасни, те са изработени от сухи дървесни влакна, които се обработват с лигнин, това е специално свързващо вещество, екологично чисто. След обработка на листовете с различни размери и дебелини, от МДФ правят панелите на вратите, по-точно на крилата. Рамката на крилото се изготвя най-често от борови дъски, залепени от двете страни на лист MDF. Дебелина на МДФ плочата трябва да бъде около 4-5 мм. Кухината и празното място, образувано в рамката, е изпълнено с пчелна пита, така се дава на крилото необходимата твърдост и листа не се огъва под външни влияния. От същия материал се произвеждат рамки и каси, арки и корнизи за интериорни врати.
След този процес по оформянето на корпуса на вратата, следва и производството на декорацията на повърхността. За да направят това, производителите използват боя или лак, или ламиниране, фурнироване или тонизиране. Ако е необходимо, към повърхността на продукта може да се приложи и избрано от вас изображение. Ако предпочитате интериорни врати със стъкло, можете да украсите повърхността на стъклото чрез прилагане на различни видове матирано елементи чрез слепяне.
Основните предимства на MDF вратите, това са разумната цена и устойчивост на всички видове гъбички и други вредни микроорганизми. Лекотата на конструкцията като цяло (около 30 кг с касата), при натоварване на вратата в цикъла на употреба, с лекотата се избягва провисване на касата. Друго безспорно предимство – това е лесния монтаж на интериорните врати. Частите и материалите, използвани за монтажа, както и другите аксесоари, ще ви зарадват със своята демократична цена. Е, отгоре на това е и гаранцията за безопасността на интериорната MDF врата, че ще бъде в перфектно състояние за много дълго време (но все пак ние трябва да помним, че живота на изделието зависи от условията на употреба на продукта.)