Как да планираме и организираме пикник в парка

1
Добави коментар
wweb
wweb

Забързаното ежедневие промени представите ни за хапване на открито. Вероятно сме забравили, че то може да бъде и приятно занимание – включващо любимите ни хора, добра храна и незабравими спомени от един необикновен обяд. Пикникът е чудесно средство за хапване в парка, което обхваща всички тези положителни емоции.

Пикниците са отличен начин да зарадвате своята половинка, цялото семейство или приятелите си. Но, за да бъде всичко съвършено, трябва да е добре планирано и организирано. Следват няколко стъпки, които могат да ви бъдат от полза за създаването на перфектното хапване в парка.

1. Изберете подходящото място. Ще гo откриете в близките паркове, на морския плаж, дори на покрива на жилищна сграда, в която живеете. Единственото условие е – пространството да бъде открито и да има приятна гледка.

2. Направете весела покана на хората, които искате да присъстват. Създаването на свежа картичка – с информация за местоположението и часа на пикника, както и вашето име – е страхотен начин да поканите близките си хора.

3. Набавяне на продуктите и приготвяне на храната. Пикниците в парка се отличават с няколко класически храни и ястия. Това са сандвичите, плодовете, салати, пържени картофки, пайове, кексове, зеленчуци и свежи напитки. Не забравяйте да вземете със себе си и бутилирана вода, в случай, че там където отивате, липсва чешмяна.

4. Заредете кошницата за пикник. Складирайте ястията в кутии и пликове, като ги наредите в кошницата. Сложете хартиени салфетки и пластмасови чаши. Не забравяйте и пластмасови чинийки, вилици, лъжици и ножове.

5. Облечете се подходящо. Сложете си нещо леко и удобно. Може да вземете препарат против насекоми, с който да се предпазите от вредители.

6. Забавлявайте се! Насладете се на пикника по най-добрият начин. Това не включва само хапването. Парковете са оборудвани с разнообразни люлки, въртелжки и катерушки за децата, модерни фитнес уреди и дълги алеи за разходка.