Пролетни сватбени букети

38
Добави коментар
theones
theones

Пролетни сватбени букети

апр 18, 2013
Полезно

0

Пролетните сватби са повод за радост, особено от страната на дамите, тъй като през това време на годината има най-много цветя, които могат да се използват за изработка и доставка на сватбени букети. Изборът може да падне върху съвременен или традиционен стил, като и в двата случая могат да се намерят подходящи цветя. Вижте някой от най-използваните пролетни цветя при изработката на сватбени букети:

Кандилка
Този вид цветя са доста атрактивни, тъй като цъфтят в необичайна форма и могат да бъдат открити в редица различни цветове. Въпреки деликатния им вид, те са много издръжливи и могат да издържат между 7 и 10 дни, без да увехнат. Най-често могат да бъдат открити в лилаво, розово, червено, синьо и комбинация между два от тези цветове.
Форзиция
Това е храст, който расте в ярко жълти цветове, които се получават по дървесните стъбла. Цветовете се получават пред листата, което означава, че те не могат да бъдат обезличени от зеленината. Форзицията може да бъде използвана за украса на самата зала, въпреки че може да бъде използвана и в сватбените букети.
Напръстник
Това цвете е без мирис, но е абсолютно зашеметяващо, тъй като групира стъпаловидно разположени цветове на едно клонче. Може да бъде открит в нюанси на прасковено, розово, лилаво, слонова кост, както и в цветовете, които са характерни за пролетните сватби.
Фрезия
Този вид цветя са изключително ароматни, като цъфтят в бяло, лилаво, оранжево, червено и жълто. Особено подходящи са за булчински букети, тъй като символизират доверие и невинност – подобаващ израз на сватбения ден.
Зюмбюл
Тези камбанки почти не отстъпват по аромат на фрезиите, като могат да бъдат розови, бели, жълти, лилави, червени или сини на цвят. Ако темата на сватбата ви е синия цвят и искате естествени цветя в такъв нюанс, то зюмбюлите са вашите цветя за изработка и доставка на сватбени букети.
Люляк
Още един представител на цветния свят с невероятен аромат. Цъфти в лилаво, червено и бяло и още от викторианската епоха е фаворит на кралските сватби. Ако сте решили да вкарате малко ретро стил във вашето тържество, люляка е завършващият елемент. Цветните клъстъри могат да се сложат като букети по масите, както и да са основна част на сватбения букет.
Момина сълза
Въпреки, че много от градинарите избягват да отглеждат това цвете заради инвазивните му характеристики, в сватбените тържества то е високо ценено от цветарите. Тези восъчни на цвят цветя имат изключително силен аромат и обикновено се използват като допълнителен завършващ детайл в сватбените букети.
Божур
Ако има причина за избиране на пролетта като сезон за сватбата, то това е наличието на божури в тази част на годината. Бял, розов или червен, това цвете е уникално и според мнозина е най-подходящото за пролетните тържества. Божурът е символ на щастливия живот и брак, носи добра карма за булката и затова е предпочитан за едно от най-важните събития в живота.
Още предложения за доставка на сватбени букети можете да откриете на www.cvetensviat.com/за-повод/сватба

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 9.8/10 (4 votes cast)

Пролетни сватбени букети, 9.8 out of 10 based on 4 ratings

tweet

Как да изберем перфектните обувки за бала?

Чесънът и неговото действие върху нас

Свързани статии

Здравословно…

яну 12, 2015 0

Мед, лимони, орехи и…

яну 11, 2015 0

Как да се грижим за…

яну 08, 2015 0

Още от тази категория

Цитруси за здраве и…

яну 06, 2015
0

Кафето води до…

ное 22, 2014
0

Забравете за…

сеп 01, 2014
0