Иво Недялков-Фараона: И до ден днешен холдингът „Ийст уест“ не е фалирал

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Иво Недялков стана известен като Фараона, след като през 1992 г. създаде “Ийст уест интернешънъл”, смятана за финансова пирамида. Твърдеше се, че е измамил акционерите. Фараона обясни в предаването “Лице в лице” пред bTV, че компанията му все още съществува, но не функционира. По думите му, от холдинга никога не са източвани каквито и да е било пари.Фараона отново припомни, че от 17-годишен е работил за Държавна сигурност. Той заяви, че не е кредитен милионер и добави, че дори не е в списъка с тях. Недялков съобщи, че кредитите, които е взел, е върнал и не дължи нищо на банките. Иво Недялков каза още, че никога от него нито един банков шеф не е поискал комисионна.

“Обществото има право на прозрачен поглед върху обстановката, а не на изкривено огледало”, започна коментара си по горещата тема за агентите на ДС- кредитни милионери Недялков. Сега излиза изкривения образ част от хората познавам лично. Не е задължително да си изтеглил кредит, с презумцията че няма да го върнеш“, допълни той. Фараона поясни, че има все пак има такива познати, които са плащали рушвети в рамките на 40-50% от заемите, защото те изобщо не са имали намерение да връщат кредитите си.

„Шумът с досиетата е безсмислен, защото анализира по-скоро отклоненията отколкото правилото Затова трябва да имаме картината на всички кредити и тогава да се видят лицата, които са управлявали тези дружества“, поясни Фараона. /БЛИЦ