Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » СТРИИ-може ли да ги премахнем

26
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

       Какво представляват стриите?

Стриите са линейни белези, образувани във втория слой на кожата (дерма), които се формират от рязкото разтягане на кожата, покриваща слаба съединителна тъкан.

Тънките белези се появяват на места с намалено съдържание на колаген и еластин. Колагенът подхранва кожата и я поддържа млада и свежа, при недостиг на веществото, тъканта отслабва и епидермисът атрофира.

Новите стрии са с червен или лилав оттенък, като с времето изсветляват и избледняват. През летните месеци вследствие на придобиване на тен разтяганията се забелязват повече, защото съединителната тъкан не хваща тен. Най-често засегнатите области на тялото са корема, бедрата, ханша и гърдите.

Информация близка по темата:

►Кога и как се появяват стриите?

 

Стриите се появяват в периоди, когато на кожата и е необходимо бързо да се разтегне – в период на бременност, при бързо напълняване, при бърз растеж, при започване на интензивно спортуване, а също и при хормонални нарушения. Ето защо стриите се появяват понякога и при млади момичета, които не са раждали.

Според медицински проучвания над 90% от жените развиват стрии по време на бременността или непосредствено след раждане.

Стриите са навсякъде – по бедрата, по корема, по ханша, седалището, бюста…За спортистите това е кошмар, който разваля резултатите от борбата за красиво и хармонично тяло. За жените са ужасен козметичен дефект, грозящ бедрата и корема, дефект, с който не могат да се справят и най-мощните и модерни козметични средства. Но стрии имат  и млади момичета и момчета,как да се предпазят от тях?

 

►Какво да направим ,за да не се появяват стриите?

Лошото кръвообращение и недостатъчната хидратация увреждат кожата. Тя става податлива на разтягания, защото губи своята еластичност-за това са необходими грижи от ваша страна

Една от най – честите причини за поява на стрии е неконтролираното променяне на личното тегло,за това независимо каква е целта ви-качване или сваляне на килограми това трябва да става постепенно! 

Пийте достатъчно количество вода

Хранете се с продукти, богати на витамин В – черен дроб, телешка карантия/бъбреци/, спанак, риба, прясно мляко. Особено подходящи са ядките, а от кълновете предпочитайте житните. Соята е твърде подходяща в различните си форми.

Не носете прекалено тесни дрехи – вече споменахме, че една от причините за появата на стрии е лошото кръвообращение.

Използвайте подходяща козметика,задължително да присъства витамин Е.

Използвайте натурален зехтин

Спортувайте,ходете много и се хранете здравословно!

 

 

►Какво може да направим ,ако вече имаме стрии?

за да изглеждат по-незабележими, ги третирайте с подходяща козметика, правите редовно процедури с груба ръкавица за отстраняване на мъртвите клетки и подобряване на кръвообращението.

контролирайте теглото си, тъй като при напълняване те ще станат още по-големи и забележими. 

не се излагайте прекалено много на слънце, загарът прави стриите още по-видими

движете се и приемайте добавки за възстановяване еластичността на кожата

лазерна процедура

 

►Ползите от лазерната процедура за премахване на стрии:

Неоперативна и нетравматична процедура

Реални и трайни резултати

Видимо по-гладка и добре изглеждаща кожа

Без време за възстановяване

Процедура с FDA (администрация на храните и лекарствата в САЩ) одобрение

 

►ВАЖНО!Помнете, че най-рисковите периоди са юношеските години-поради бързото израстване на човека; бременността при жените – ясно е защо, и така наречената критическа възраст, поради промени в хормоналния баланс, свързани най-често с наддаване на килограми. Това са моменти от човешкия живот, през които всеки трябва да е особено бдителен към появата на стрии!

 

►Хубава кожа ,но как?

►Мечтата на всяка жена-здрава и красива коса ,кожа и нокти

►Колаген | Кожа | Коса | Нокти | Стави

►Хиалуронова киселина/Hyaluronic Acid

►Витамин Е /Vitamin E

►Подобряване на кръвообращението!

►Зехтин-божествена храна и здраве