На пазар за абитуриентския бал

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Наближават абитуриентските балове, а все още има девойки, които кършат ръце и не знаят какво искат да облекат. Няма да споменаваме за възмущенията, които валят от майки, баби и съседки за скандалния вид, в който младите момичета решават да се появят на купона. Модата се мени непрекъснато, но у нас моделите, които се продават не зависят толкова много от това, което се налага по модните подиуми, въпреки че го има и този момент, а от търсенето.

Културата на днешната младеж се диктува от посоката, в която вървят изкуството, музиката и дори спорта. Неслучайно можем да забележим полуголи момичета, които по-скоро са се съблекли за абитуриентския си бал, отколкото облекли. И причината не е в това, че се опитват да спестят пари от плат.

Как всъщност можем да помогнем на дъщеря си в избора, да спестим покрай пазаруването на рокля и все пак – съобразявайки се с модата?

Онлайн пазаруване

Да, много хора се притесняват да пазаруват онлайн каквото и да било, но в този случай грешките са сведени до минимум. Има много модни къщи, които предлагат дори безплатна доставка и възможност продуктът да бъде върнат в случай, че не задоволи очакванията на купувача. Ако започнете да разглеждате достатъчно рано, можете да попаднете на модели, за които сте копнеели без да знаете.

Рокли втора ръка

Не всяко момиче пази роклята от абитуриентския си бал вечно. Има някои, които ги продават веднага след като свършат суетните около купона. Можете да потърсите рокли втора ръка. „Втора ръка“ не означава, че непременно ще е грозна дреха, която никой не иска да държи у дома. Можете да изкарате много голям късмет.

Гардеробът на мама

Само си спомнете как допреди няколко месеца кларковете и мокасините бяха обувки от „едно време“, а сега са във всички магазини. Дрехите, които сме носили ние преди години може да ни се струват неадекватни за момента, но кой знае какво ще си помисли дъщерята? Извадете старите рокли и костюми просто така – за куриоз, пък кой знае, може би сред тях ще се намери идеалният тоалет за бал.

Шивачката на помощ

Ако момичето има ясна представа за това как иска да изглежда дрехата, която ще носи, потърсете помощта и съветите на шивачка. Никой не е казал, че девойките трябва задължително да са в рокли. Има невероятно красиви костюми, които си носят младежкия дух и тънкия стил без да изглеждат твърде претенциозни. В зависимост от модела, който ще заръчате на шивачката да ушие, и ако не сте се засилили да инкрустирате злато и диаманти, едва ли ще се наложи да вадите спестяванията за черни дни.

Помощ от по-голямата сестра или братовчедка

Тук най-големият проблем би бил честолюбието на момичето и дали ще е готово да облече същата рокля, която е носила сестра му или братовчедка му преди няколко години. Този вариант, разбира се, би изискал най-малко финансови средства.

Знаем, че детето на мама и на татко е винаги най-хубавото, най-умното и трябва да бъде облечено, обгрижено, образовано… но все пак не се впускайте в угаждане на неоправдани капризи. Нека бъде ясен бюджетът, с който разполагате, за да няма финансови проблеми в близкото бъдеще. В най-добрия случай обаче, 18-19-годишната ви дъщеря ще е достатъчно пораснала, за да знае колко и какво да иска от вас и как да търси решение на подобни проблеми.