Казанлък се включва в кампанията „Да изчистим България за един ден”

1
Добави коментар

Община Казанлък създаде организация за почистването на града и населените места на територията на общината, с което активно се включва в националната инициативата „Да изчистим България за един ден“. Картата на града с незаконните сметища и пунктовете, където ще се раздават чували и ръкавици на желаещите да се включат в кампанията казанлъчани е публикувана на сайта на общината www.kazanlak.bg.

Общинско предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“ закупи близо 7000 чувала и 2000 ръкавици, които ще бъдат раздавани на гражданите в 30-те пункта, разположени на територията на целия град. Десетки местни фирми и Oбластна администрация – Стара Загора предоставиха на Община Казанлък чували за смет и ръкавици за целта на кампанията.

Кандидатките за короната на „Царица Роза“ ще се включат в националната кампания, като почистват Северния парк на Казанлък.

В инициативата са заявили желание да участват още младежите от Общински младежки съвет-Казанлък, военнослужащите от Гарнизон-Казанлък, които са част от 61 Стрямска механизирана бригада, училища, Туристическо дружество „Орлово гнездо“ и други. 15 лишени от свобода от Старозагорския затвор също ще участват в почистването.