Как да направим живота си по-хубав?

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Винаги е по-лесно да намерим извинение да не отидем на тренировка, а да се приберем у дома, като междувременно се запасим с вредна храна.

Рядко си даваме сметка, че не бива да правим компромиси със здравето си с оправданието, че нямаме достатъчно време. Всъщност само за десетина минути дневно можете да направите някои изключително полезни и здравословни неща за себе си.

Използвате добре времето си и то в полза на здравето и ума си. Ето и няколко съвета от Huffington Post как да го направите.

Смейте се

60 секунди смях са ви напълно достатъчни, за да се освободите от стреса и да се заредите с добро настроение. Смехът освен това отпуска и мускулите.

А редовният искрен смях може да ви помогне да нормализирате нивото на кръвната си захар.

Thinkstock/Guliver

Кажете „Благодаря”

Благодарността не отнема много време, но думите ви могат да доведат до сериозна промяна. Не само ще накарате другия човек да се почувства по-добре, но и самите вие ще сте доволни от стореното. Признателността може да защити сърцето ви, сочи проучване от 1995 г. Да не говорим, че води до засилване на имунната система и по-добър сън.

sxc.hu

Сварете си яйце

Закуската, която е богата на протеини, ще ви накара да стоите настрана от питателните закуски през останалата част от деня. Въпреки лошата си слава, яйцата са изключително полезни. Те съдържат холин и Витамин B, които имат съществено значение за функционирането на мозъка и могат да предотвратят проблеми със сърцето.

sxc.hu

Поемете си дълбоко въздух

Не е необходимо да сте опитен йога или да разбирате особено от медитация, за да се възползвате от този трик. Където и да се намирате, отделете няколко минути, за да седнете и да подишате дълбоко през носа. Важно е да правите кратки паузи след поемането на въздух. Бройте до три, а след това да издишате.

Thinkstock/Guliver

Раздвижете се

Това няма да компенсира пропускането на фитнеса и тренировките, но ще ви накара да се почувствате доста по-свежи. Опитайте с кратки упражнения. Препоръчваме ви 25 скока, 20 коремни преси и 25 бавни и равномерни клека.

Thinkstock/Guliver

Качете се по стълбите

Използвайте стълбите, колкото и примамливо да ви изглежда качването с асансьора. Добавянето на още малко движение ще ви помогне да се преборите с лошите ефекти от седенето цял ден, особено ако работите в офис. Качването и слизането по стълби гори калории, не го забравяйте.

Четете етикетите

Важно е да четете етикетите на храните, които си купувате. Отделете време не просто да се запознаете с калориите, но и със съдържанието на мазнини, захар и други вредни неща.

Thinkstock/Guliver

Дремнете

10-минутната дрямка ще ви накара да се почувствате освежени и ще ви направи доста по-активни след това. Тя ще подобри паметта, креативността и производителността ви.

Guliver/Getty Images