Лесни идеи за аламинути

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Прибирате се уморени от работа, а в къщи ви чакат гладен мъж, гладни деца или неканени гости. Това е перфектният момент да пристъпите към приготвянето на лесни аламинути, които да ви спестят усилия, нерви и време.

Като предястие, можете да започнете с:

Бързи тиквички

Необходими продукти: тиквички, подправка „Вегета”, брашно

Начин на приготвяне:

Тиквичките се нарязват на едри кубчета. Посоляват се и се оставят 5 мин. да попие, след което се измиват. Поръсват се леко с подправката, след което и с брашно. След 5 мин. се изсипват в намаслена, силно сгорещена тава и фурна. Пекът се около 40 мин. на максимална температура, като от време на време се разбъркват. Ако искате да станат още по-бързо, може да ги изпържите в тиган.

Докато се пекът тиквичките, вие сте свободни да пристъпите към основното.

Бързи кюфтета

Необходими продукти: пакет кайма, черен пипер, магданоз, кашкавал, 7 яйца

Начин на приготвяне:

Каймата се омесва с 1 яйце, черния пипер и магданоза, ситно нарязан. Оформят се кюфтета, като във всяко по желание се слага кубче кашкавал. Нареждат се в тефлонова тавичка, на разстояние едно от друго. Пекат се 10 минути.

Тавата се вади и на разстояния, между кюфтетата, се счукват яйцата. Тавата се връща във фурната и се запича още 5-6 минути.

След като предястието и основното ястие са готови, остава към тях да нарежете подходящата салата. За кюфтетата можете да забъркате и заливка от кисело мляко с чесън.

Ако ли пък не разполагате и с толкова време, най-бързото и вкусно нещо, което можете да приготвите, са:

Сусамени бутерки

Необходими продукти:

450 гр. бутер тесто, 1 жълтък, 4 с.л. сусам

Начин на приготвяне:

Бутер тестото се размразява на стайна температура. Разстила се и се нарязва на лентички с дължина 10 см. и широчина около 1 – 2 см. Лентичките се усукват в средата, като панделки. Намазват се с разбит в 1 с.л. вода жълтък.

Отгоре се поръсват обилно със сусам. Нареждат се в тава на разстояние една от друга. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 10 мин, докато станат златисти.