Екскурзия до Словения

1
Добави коментар
Amadeus7
Amadeus7

Програма:

1 ден:

Отпътуване сутринта по маршрут: Белград – Загреб. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ден:Закуска.Oтпътуване към замъка Предяма и пещерата Постойна,

Посещение на Замъка Предяма. Пещерата Постойна Яма, която е карстова пещерна система с дължина 20 570 метра и дълбочина 115 метра, намираща се на около 10 километра край словенския град Постойна. Предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Пещерата е хилядолетно дело на река Пивка. В Постойна живее Ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света.

Отпътуване за Любляна. Разглеждане на Любляна – столицата на Словения – един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите наизвестния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Свободно време.

Отпътуване за Загреб. Връщане в хотела. По желание възможност за организиране на вечеря. Нощувка.

3 ден: Закуска.

Отпътуване към Плитвичките езера – тюркоазените очи на Хърватска.

Туристическа разходка (около 3-4 часа) най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Националният парк представлява 16 свързани чрез 56 водопада езера, които са се образували между планинските масиви: „Мала Капела“ и „Плесевица“ в района на Лика при наслагването на седименти, гъсти букови и елови гори. Системата условно се разделя на: Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера са свързани с множество красиви водопади. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Отпътуване за Загреб. По желание възможност за организиране на вечеря. Нощувка.

4 ден: Закуска.

Туристическа програма в бароков Загреб – централния площад “Бан Йосип Йелачич”, стария Градец с църквата “Св. Марко”, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване за България.

 

Цената не включва:

* доплащане за единична стая – 90 лв.

* доплащане за вечеря – 12 €

* входна такса за замъка Предяма – 9 €

* екскурзия до национален парк „Плитвички езера“ – 30 € (билет + екскурзовод+транспорт)

( студенти и ученици от 16 – 25 г. 7 €; деца до 15 години 5,40 €)* входни такси за пещерата Постойна – 23 €

( студенти и ученици от 16 – 25 г. 19 €; деца до 15 години 14 €)* комбиниран билет – Пещерата+замъка – 28 €

( студенти и ученици от 16 – 25 г. 23 €; деца до 15 години 17 €)

 „Амадеус7” е туроператор с регистрация № PK-01-6699  и сключена застраховка със застрахователна полица № 340512 1200 R 00154 от 10.03.2012г., съгласно чл.42 от Закона за туризма със застрахователна компания ЗК „Булстрад“ АД.

Важно! От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява. Ако имате въпроси или препоръки, моля, свържете се с нас на тел. 02/985 4000 или ни пишете на [email protected]