Най-красивите изкуствени острови

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Изградените от човека структури са красиви и вдъхновяващи. Поредното доказателство затова е новата ни класация. Екипът на Economic.bg е подбрал някои от най-красивите и интересни изкуствено създадени острови в света.

Перлата, Катар

Остров „Перлата“ е изкуствен остров, който е построен по крайбрежието на залива в лагуна в Доха, Катар. Наричан е още „Перлата на Персийския залив“ и има форма на колие от перли и диаманти, откъдето носи името си. Намира се на 20 км. от международното летище в Доха.

Палмовите острови, Дубай Палмовите острови са най-големите изкуствени острови в света. Разположени са в Персийския залив, близо до Дубай. Изградени са три изкуствени острова -Джумейра, Джебел Али и Дейра.

Дурат Ал-Бахрейн, Бахрейн Дурат Ал-Бахрейн е изкуствен остров към Бахрейн, богат на изобилие и уникални преживявания. Дурат Ал-Бахрейн е остров и град и в същото време пустиня и море. Това е мястото, където начинът на живот, към който всеки се стреми, се превръща в реалност.

Светът, Дубай Светът е изкуствено създаден архипелаг от 300 острова, който се намира на 4 км от Дубай. Островите са разположени във формата на Земята и единственият начин за превоз до тях се осъществява чрез морски транспорт.

Тилафуши, Малдивите

Изкуственият остров, известен като „островът на боклука“, се намира на 7 километра от столицата на Малдивите – остров Маре и много прилича на курортите, известни с белите си пясъци и тюркоазените си води. Точно обаче от луксозните хотели идват най-големите количества боклуци на острова. В момента там се провежда операция по извозване на отпадъците и премахване на планините боклуци.

Пеберхолм

Пеберхолм е малък изкуствен остров, който свързва Дания с Швеция. Разположен е на датската част на Йоресун и е част от Йоресунския мост.

Етикети:

острови | изкуствени острови