Левски обвини полицията за свастикита в Ловеч

2
Добави коментар
mignews
mignews

Националният клуб на привържениците на „Левски“ заяви, че полицията носи вина за издигнатите нацистки символи по време на дербито срещу „Литекс“ в Ловеч. Там феновете на тима от столицата „поздравиха“ Адолф Хитлер за рождения му ден, който бе на 20 април, и се очаква днес клубът да бъде наказан от Дисциплинарната комисия.

Със специална декларация от Националния фенклуб се разграничиха от плакатите и ги обявиха за провокация, която цели да донесе на отбора наказание преди важните мачове. „Смятаме, че в случая вината е изцяло в полицията – пише в декларацията. – Именно те са ангажирани с това да проверяват кой какво вкарва на стадиона. Действията им за пореден път се оказаха крайно неефективни. Публиката на „Левски“ е огромна маса, сред която има хора с различни възгледи и виждания. Плакатите бяха свалени от нашите стюарди веднага, след като бяха вдигнати, но също, както в случая с плакатите за Радко Младич (б.а. – издигнати на мача с босненския „Сараево“ през 2012 г.), белята се беше случила. Контролът, осигуряван от страна на полицията, е неефективен и ненадежден.“

Малко преди тази декларация бе разпространена и друга, като за неин автор бе посочен шефът на фенклуба на „Левски“ Владимир Владимиров. Тя е изпълнена с редица обидни квалификации срещу бившия треньор на ЦСКА Стойчо Младенов, настоящия треньор на „Литекс“ Христо Стоичков и др. И в нея се твърди, че се води война срещу „Левски“, част от която били наказанията на рефери веднага след мачове на „сините“. Визира се случаите със съдиите Ахмед Ахмед и Стефан Спасов, които бяха извадени от нарядите минути след мачове на „Левски“, без дори Съдийската комисия да се събере и да гледа спорните положения.

А вчера още един рефер бе наказан заради мач на „Левски“. Този път Съдийската комисия се събра и реши Николай Йорданов да бъде изваден за неопределено време от нарядите заради двубоя с „Литекс“ в Ловеч за първенството, спечелен от „сините“ с 2:1.