Транссексуалната художничка Наташа Рич разкрива: Как от мъж се превърнах в жена

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Наташа Рич се ражда преди 24 години в Добрич като… момче! Родителите му се развеждат, докато е малък, и той остава да живее при майката. Завършва средното си образование през 2007 година. На абитуриентския бал е в мъжки вид и костюм. Малко след това жената в него взима връх и постепенно той се превръща в транссексуалната художничка Наташа Рич.
След като отказа интервюта и участия в доста медии, Наташа реши да разкрие именно пред “ШОУ” цялата истина за себе си и за драматичния си живот.
– Ти си родена преди 24 години в Добрич като момче! После идваш в София, където учиш актьорство и анимация в НБУ. На един Хелуин обаче се преобличаш като жена, това прави впечатление и те канят в нощно заведение, където започваш да танцуваш, облечена в дамски дрехи, и се превръщаш в Наташа Рич!…
– Да, това беше през 2007 година – тогава за пръв път се появих пред обществото с женска визия. До този момент бях копняла за това! Елза Парини ме забеляза тогава. Предстоеше откриване на най-големия микс-клуб в България – „ID”, и заведението се превърна в мястото, където изнасях своята артистична програма. След известно време набрах инерция в тези среди и започнах участия в известни столични хаус-клубове, модни ревюта, фотосесии и тв предавания.

– Наричаш себе си транссексуална – обясни разликата между този тип сексуалност и тази на травеститите, защото много от хората не я правят?
– Травестизмът не е свързан със сексуалността – това е начин на обличане – да носиш дрехите на противоположния пол. Някои го правят за забавление, други – защото са актьори, трети го считат за фетишизъм.
Транссексуалността е състояние на психиката и духа, просто казано –

да се родиш в чуждо тяло

Раждаш се по този начин – дали заради биологични факти или някакъв дисбаланс в хормоните – никой не е доказал – просто съдба! (смее се – б. а.)

– Родителите ти научават за твоята женска същност от снимките, публикувани в пресата от гей парада през 2009 година. Как протекоха разговорите между вас впоследствие, приеха ли те твоето решение нормално, или имаше болезнени моменти, докато осъзнаят, че синът им всъщност е с психиката на жена и иска да изглежда като жена?
– Като всички родители, така и моите, са искали най-доброто за мен. Всеки иска да предпази детето си от лошия свят, който го заобикаля, а и също така от нашата нетолерантност към различното. Майка ми винаги е усещала моята емоционална, нежна и женска душа, но може би не е искала да приеме това, за да ме защити по някакъв начин от трудностите, с които ще се сблъскам по този свой път. За всяко едно нещо е нужно време и нагласа. Днес аз имам подкрепата и разбирането на родителите си – това е най-важното за мен. Съветвам и всички, които по един или друг начин са в моята ситуация, да говорят и споделят за това – това е начинът!

– Има ли си моменти, в които си била дискриминирана, подлагана ли си била на агресия и физически набези заради транссексуалната ти същност и визия?
– До ден-днешен, слава Богу, не съм страдала, нито съм била дискриминирана заради това, което съм. Напротив – хората виждат една привлекателна млада жена (смее се – б. а.). За съжаление има лоши и пошли примери – травестити, които проституират на улицата и се държат арогантно с хората. Затова обществото има погрешни впечатления като цяло за различните.

– След колко време прекъсна обучението си в София и поради какви причини – разбирам, че си изпаднала в депресия заради твое влюбване, или защото ти е било вече тясно от твоето мъжко-женско раздвоение?
– Прекъснах обучението си, защото животът ми пое друга посока. Исках да се развивам на сцената като артист. Междувременно правих илюстрации за списания, работих като гримьор…
Естествено – и не можех да продължавам да водя двойствен начин на живот. Това адски ме изморяваше психически, затова

стъпка по стъпка започнах метаморфозата…

– Върнала си се в Добрич и си предприела хормонални процедури, с които си започнала да ваеш новия си изцяло женски образ. Кой те просвети какви стъпки трябва да направиш, за да достигнеш желаната визия на пълнокръвна жена?
– Да, върнах се в Добрич, защото имах нужда от уединение и преосмисляне на целите си. Трябваше ми глътка въздух след шумния и бурен живот в столицата. Изчетох доста литература, която касае моя случай, и се консултирах с психолог, след което – и с ендокринолог. Последваха редица изследвания и започнах хормоналната терапия. Оттогава се чувствам прекрасно в пълен баланс със себе си.

– Докато учеше в София, кой се грижеше за твоето финансово осигуряване? А впоследствие откъде взе пари, когато се подложи на хормонални и разкрасителни процедури?
– Стремяла съм се да бъда независима във всяко едно отношение. Родителите ми винаги са ми помагали не само морално, но и финансово. Аз самата изкарвах много добри пари от нощните си участия и дневната ми работа като гримьор.

– Допреди година ти пътуваш за чужбина с мъжка снимка в паспорта си и женски дрехи в куфара си. Как успя да преминеш процедурата по смяната на документите, какво бе необходимо да направиш и съответно с какво да се пребориш, за да стане възможно това?
– Ситуацията с документите на човек с моя казус е малко деликатна, но когато следваш нещата по законен път, нямаш проблеми. Завежда се дело за смяна на името в съда по месторождение – не толкова лесна процедура, понеже тук, в България, а и особено в провинцията, такива случаи са прецедент. Но вече нямам притеснения с документите си.

– Миналото лято си гостувала на майка си, която работи в чужбина, обикаляла си Ривиерата, влюбила си се в Сен Тропе. А влюбвала ли си се до този момент в чужденец, и съответно – отношенията им спрямо теб, в сравнение с българите, по какво се различават?
– Сега, ако започна да говоря за различията в манталитета на чужденците и българите, няма да кажа нищо ново. Но и това е нормално – всяка нация е с различно мислене и поведение. Самата аз се убедих, че чужденците са много по-смели и отворени от българските мъже – за тях е нормално да имат връзка с транссексуална жена и по никакъв начин не се притесняват да заявят връзката си публично. Докато тук българите държат всичко да е инкогнито заради предразсъдъците на обществото.

– Твърдо решена си в бъдеше да живееш в чужбина, но повече си падаш по българските, по-мачо тип мъже! Нека изясним – ти визираш този тип мъже, които са: изцяло хетеросексуални, гей-ориентирани, или пък са бисексуални?
– Да, бъдещето си виждам навън, колкото и да обичам България. Мисля, че в чужбина ще бъда оценена аз и изкуството ми, ще мога да имам нормална връзка и семейство.

Тук, на Балканите, имаме особена красота, излъчване и чар, на много други нации това им липсва .Може пък да срещна български мачо в чужбина кой знае… (смее се – б. а.) И като казвам мачо, говоря за хетеросексуален мъж!

Връзките ми са били винаги с хетеро-мъже!

Хомосексуалните харесват мъже – няма как да желаят жена сексуално. Мъжете ме приемат за жена – интересна, провокативна, различна… независимо някои подробности около мен.

– Твоят приятел – фотографът и бивш тв водещ Михаил Вучков, казва в интервю, че след твоето женско превъплъщение, гей-животът в България е изгубил много, но хетеросексуалният живот е спечелил повече. Това означава ли, че ти въобще изключваш връзките с гей-ориентирани мъже?
– Пак казвам – гей-мъжете ги привличат мъже, а не жени. Естествено, биха оценили красотата им, но – дотам.

– Обаче казваш ли на мъжете, които те ухажват, че си транссексуална, но че все още имаш мъжки полов орган, или ги оставяш сами да се сетят?
– Не ми е в стила да обяснявам за моята същност на всеки, който флиртува с мен. Доста от хората ме познават малко или много от медийните ми изяви и са наясно за какво става въпрос и точно това ги привлича, понеже е нещо екзотично и различно.

– Имало ли е случаи, в които мъжете впоследствие са останали неприятно изненадани от мъжкия ти полов орган, или досега си нямала „рекламации”?
– Излъчването е важно, а аз го притежавам. Досега никой не е бил смутен от мен, приемат ме като 100% -процентова жена. Българските жени са с доживотна гаранция, така че едва ли ще се стигне до рекламации… (смее се – б. а.)

– Остава най-важната промяна в живота ти – да смениш пола си окончателно. Как се осъществява такава интервенция, какво е необходимо да предприемеш за операцията по премахване на половия си орган?
– Подготовката за такава операция никак не е лесна. Трябва да мине определен период на хормонална терапия, за да може тялото да се настрои за бъдещите промени – това е последната фаза в една такава трансформация. Преди да се извърши смяната на пола, трябва да бъде издадена заповед от съда, смяна на документите, експертиза от психолог, за да могат хирурзите да пристъпят към самата операция. Като цяло една такава метаморфоза е съпътствана от редица пластики и процедури.

– В България правят ли се подобни операции, или имаш намерение това да стане в чужбина?
– Да, в България има специалисти, които извършват операция за смяна на пола, но най-качествени са в Тайланд, където те са масова дейност, в Бразилия, Калифорния, Турция. Това е операция, която променя живота ти, затова аз проучвам и обмислям възможно най-добрия начин къде да я осъществя.

– Колко пари са необходими за покриване на всички разноски по операцията?
– Операцията за смяна на пола варира от 10 до 30 000 долара. Най-евтина е в Тайланд – около 13 000 долара.

– Други разкрасителни операции, които си решила да направиш, са да коригираш формата на носа си и да увеличиш бюста си…
– Смятам леко да коригирам несъвършенството в нослето и да поставя силиконови импланти в бюста. Все още не съм решила на кой от нашите специалисти в областта да се доверя. За момента

имам естествен и стегнат бюст, който развих вследствие на хормоналната терапия

от хапчета и инжекции, понеже в тялото си имах повече женски хормони това стана бързо. Напълно естествена съм! (смее се – б. а.)

– Казваш, че искаш от живота съвсем нормалните неща за една истинска жена – семейство, мъж до себе си, опора. Какъв е твоят идеал за съпруг, предвиждаш ли дали той ще иска и дете?
– Знаеш ли, аз съм много романтична и нежна натура. Искам да създам семейство с мъж, който е истински, знае какво иска и е борбен и силен във всяко едно отношение. Искам и да отгледаме деца, най-вероятно в чужбина, защото там никой няма да знае моята история и чуждите приказки няма да рефлектират върху психиката на детето. Това, естествено, може би ще стане в доста по-късен момент. Сега имам нужда от свободата си!

– На този етап имаш ли мъж до себе си, влюбена ли си в някого и би ли приела парична помощ от твоя любим (настоящ или бъдещ) за операцията ти по смяна на пола?
– В момента нямам мъж до себе си. Лятото имах сериозна връзка, но за съжаление пътищата ни се разделиха и всеки пое по своя. Може би още не съм усетила правилния човек за мен, но, когато го срещна, бих направила всичко в името на любовта. Колкото до финансовата помощ – защо не?! Все пак всички жени, дори и най-смелите и независими, искат да бъдат покровителствани и да усещат опора от мъжа до себе си.

– Наташа, аз за първи път те забелязах миналата година в кулинарното шоу „Черешката на тортата”, където ти беше изненадата на Ванко 1 към неговите гости. Откъде се познавате с него, какви са взаимоотношенията ви и харесваш ли го като мъж?
– Участието ми беше единствено професионален ангажимент. Естествено, веднага след това

се появиха пикантни слухове за мен и Ванко 1

но – разбираемо – хората в България търсят скандала и сензациите. Мога да кажа, че независимо от образа, който му е насаден, той е много готин човек.

– Тогава Ванко те „подари” на скандалния журналист Мартин Карбовски. Чудя се как досега не те е поканил в предаването си, или понеже той действа безцеремонно, ти не си се съгласила да участваш?
– Уважавам работата на Карбовски, но и до ден-днешен не съм откликнала на поканите от предаването му, тъй като транссексуалността е една деликатна и интимна тема, която трябва да се представи адекватно в медиите, а не да се показват пошли примери за това.

– Досега имаш една самостоятелна изложба, наречена „Нова ера”, продължаваш да рисуваш и смяташ да се развиваш в арт насока. Може ли да се каже, че това е начинът, по който се издържаш в момента, или ти е само хоби?
– Не съм спирала да се занимавам с рисуване. Картините ми се купуват, но да се издържаш от изкуство в България, не е достатъчно. В момента работя в едно прекрасно и стилно студио за красота в Добрич, отделно доста често пътувам заради ангажиментите ми до София и чужбина.

– Скоро наближава Великден и ще ти задам един почти библейски въпрос – Господ те е създал момче – не мислиш ли, че извършваш грях, като изцяло си променила Неговите планове? Не се ли страхуваш от възмездие?
– В никакъв случай не мисля, че извършвам грях! Господ създава хората уникални сами по себе си. Той ми е отредил да се родя именно такава каквато съм, да извървя своя път…неслучайно всеки идва тук на Земята с някаква мисия. Бих съгрешила, ако не бъда и отстоявам себе си. Това е моята съдба, това съм аз!

Едно интервю на Светлана Терзива – СЕСИЛ