Изтекоха първите снимки на бюджетния iPhone и iPad 5

16
Добави коментар
wweb
wweb

В очакване сме на новите продукти от Apple. Но, до този момент информацията – за бъдещите смартфони и таблети на технологичния гигант – се въртеше около непотвърдени слухове. Изглежда част от загадъчната завеса се вдига, след като в Интернет пространството изтекоха първите снимки на новите модели iPad и бюджетния iPhone.

Всички снимки са от един и същи източник – производителя на аксесоари Tacus. Не можем да твърдим със сигурност, дали фотографиите са автентични, но те ни дават известни улики за дизайна на бъдещите продукти.

 

Първата снимка е на така наречения „бюджетен iPhone“, за който се спекулира от известно време. Според Tacus, смартфона е направен от същия поликарбонатен пластмасов материал, използван в iPhone 3G и iPhone 3GS. Той ще притежава 3.5-инчов Retina дисплей, а формата на панела му е по-висока и широка от тази на iPhone 4S. В допълнение се казва, че устройството ще бъде задвижвано от А5 процесор, използван и в таблетите iPad mini.

 

От Tactus предполагат, че бюджетният iPhone ще се появи на пазара през октомври, на цени от 300 щатски долара. Устройството ще бъде достъпно в богата цветова гама, като освен белия модел от снимката, ще видим черни, сини, червени и жълти модели.

 

 

В официалния си блог, Tactus ни показват панела на още един от бъдещите продукти на Apple – таблета iPad 5. Устройството, не само ще бъде по-тънко и по-леко от предходния модел, но и ще притежава свръхмощния процесор от ново поколение „A7X“. В публикацията се споменават и: 8-мегапиксела камера и 9.7-инчов Retina екран, базиран на иновативната IGZO технология от Sharp, която използва 90% по-малко мощност в сравнение с текущите LCD IPS дисплей.