Скандинавски богове и богини от „Рунически знаци“ се завръщат видяна 1143 коментари 0

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

 Серията „Рунически знаци“  на Джоан Харис вече с продължение. 

На сцената се появява и храбра нова героиня – Маги. Момиче, което е на същата възраст като Мади, но е отраснало на другия край на света. Място, наречено именно „Краят на света” и известно като седалището на Ордена. Сега, когато Орденът е унищожен, Хаосът запълва празнината, която той е оставил след себе си… и си пробива път към останалия свят.
 

 

 

Оракулът изрича смразяващо пророчество. Две сестри се изправят една срещу друга. Остават само дванадесет дни за предотвратяването на Апокалипсиса и всеобщата гибел изглежда неизбежна.
 

За автора:

Джоан Харис родена на 3 юли 1964 г. в Барнзли, Англия. Баща и е англичанин, а майка и е французойка от Бретан и учителка по чужди езици.Прекарва детството си предимно в сладкарницата на дядо си, а животът и е бил изпълнен с храна и фолклор, обстановка, която по-късно ще играе ключова роля в развитието на нейните романи.

Учила е в девическо училище в Барнзли – Англия, след това в колежа „Света Катерина” в Кеймбридж. Завършва с бакалавърска степен, а по-късно завършва своята магистърска в университета в Кеймбридж.

Работи за кратко като счетоводител, после става учител по френски и немски език, а след това преподава в университета в Шефилд по френска литература и кино.

Докато работи като преподавател Джоан започва да пише. Първият й роман „Семе на злото” е публикуван през 1992 г. Той, и вторият роман „Спи, бледа сестро” от 1994 г., са посрещнати с малко интерес от читателите.

През 1999 г. е издаден романът и „Шоколад” , книгата бързо става популярна и по-късно е обявена за бестселър №1 в лондонския вестник “Сънди Таймс”. А през 2000 г. излиза на екран с участието на Жулиет Бинош и Джони Деп. Успехът на книгата и филма и носят световна слава и тя се отдава изцяло на писателската си кариера.

Произведенията на писателката са преведени на над 50 езика и са публикувани по целия свят. Те са и спечелили редица британски и международни награди.

Джоан Харис живее със съпруга си Кевин и дъщеря си Анушка в Хъдърсфийлд, на 15 мили от рожденното си място.

Книга: „Руническа светлина“
Автор: Джоан Харис
Издателство: Прозорец

Ако искате да притежавате тази книга, купете тук: http://shopping.bg/runicheska-svetlina