Мицеларна вода облекчава симптомите на розацея

2
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Розацеята е третото дерматологично заболяване в света (след атопичен дерматит и акне), за което хигиената е изключително важна за подобряване на състоянието.

Използването на хигиенен продукт без изплакване облекчава дразненето, намалява зачервяването и чувството на опънатост при хората, страдащи от розацея.

Sensibio H?O AR е единствената почистваща мицеларна вода с висока толерантност, която по биологичен път действа върху зачервяванията. Благодарение на патента Rosactiv®, продуктът действа върху биологичната причина за разширяване на съдовете и по този начин намалява зачервяването. Екстрактът от краставица и алое вера незабавно намалява дискомфорта. Тази вода има действие 4 в 1: почиства, успокоява, освежава и тонизира.

Bioderma предлага програма за цялостна грижа за кожа с розацея в три стъпки:

1. Хигиена: мицеларна вода

2. Ежедневна грижа: крем против зачервяване

3. Слънцезащита: крем с висока защита (SPF50+/UVA33), специално разработен за кожа със зачервявания, който изравнява тена

Преди 20 години, създавайки първата почистваща мицеларна вода, напълно биологично съвместима с кожата, Bioderma помогна на хората с чувствителна кожа да намерят сигурност и толерантност, съчетани с ненадмината ефикасност в един продукт.

Естерите на мастните киселини, съставни елементи на мицелите, са подобни на фосфолипидите на мембраните на кожните клетки и помагат по естествен начин да се възстанови хидролипидният слой и с лекота да бъдат отстранени всички замърсявания.