Мокасини с характер от Del Toro видяна 3015 коментари 2

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

В мига, в който попаднахме на чисто новата колекция мокасини на дизайнерския бранд Del Toro неволно си спомнихме сцена от почивка на море в детството.

Младо семейство от провинцията се приготвя за вечеря в столовата на почивната станция, но малкият им син очевидно не може да справи с процеса на обличане и обуване. Майка му, леко изнервена женица, която иначе бе много учтива с почиващите от съседните бунгала, изпадна в същински потрес от вида, в който малки Мишо се бе докарал… „Михаиле, виднага се угащи и си забърши гуминйетките.“

Тези модели обувки със сигурност нямат общо с „гуминйетките“ на клетия Мишо, но пък носят настроение и усмивка, каквито се пораждат у нас със съживяването на този далечен спомен.

На български всички обувки, които са без връзки и се обуват направо се казват мокасини. Мокасината е изработена от мека кожа, няма ток и има мека подметка – гумена, каучукова или кожена с гума или каучук на най-натоварените зони.

Брандът, виновник са появата на тези шарени мокасини е създадена и твори в горещо Маями.

Тяхната рецепта за успех се вписва великолепно в стила на млади и луди модни маниаци, които нямат нищо против да заложат на забавен стайлинг, крещящи цветове и забавни щампи върху обувките си.

Уви, ортопедите твърдят, че обувките, които са на напълно равна и много тънка подметка натоварват колената, ханша и гърба.

Изцяло ниските обувки, от рода на мокасини, еспадрили или балетни пантофки, може сериозно да навредят на краката. Те не предлагат съответната подложка и затова при движение стъпалата понасят цялата тежест, предупреждава Лорейн Джонс от сдружението на ортопедите.