Изцедете сок от глухарче върху брадавицата!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Брадавиците се причиняват от човешкия папилома вирус, който прониква в кожата през малки повърхностни рани.

Не е задължително да сте докоснали крастава жаба, за да ви се появи брадавица, и не е задължително да се консултирате с лекар, за да се отървете от нея. Съществуват десетки народни рецепти за справяне с този проблем. Ето най-ефикасните от тях.

Откъснете едно глухарче и изцедете върху брадавицата малко сок от стъблото му. Повтаряйте процедурата всеки ден. Сокът ще предизвика леко раздразване и ще стимулира имунната система да се пребори с вируса. Брадавиците се причиняват от човешкия папилома вирус, който прониква в кожата през малки повърхностни рани. Не разчесвайте брадавиците и избягвайте разраняването им, за да не разнесете вируса на други места по кожата.

Залепете върху брадавицата парче изолирбанд. Отрежете достатъчно голямо парче, за да покрие брадавицата, залепете го върху нея и не го снемайте поне 6 дни. След това го отлепете, потопете засегнатия кожен участък във вода, дръжте няколко минути и отстранете мъртвата кожа с помощта на картонена пила за нокти, като внимавате да не разранявате брадавицата. През нощта оставете мястото непокрито. На сутринта залепете ново парче изолирбанд. Повтаряйте процедурата, докато се избавите от брадавицата.

Счукайте няколко таблетки витамин С и ги разбъркайте с малко вода до получаването на гъста каша. Намажете брадавицата със сместа и я покрийте с лейкопласт. Витамин С е силна киселина и не само ще острани брадавицата, но и ще атакува вируса.

В народната медицина се използва суров картоф – отрежете едно парче и натъркайте брадавицата с него. Или откъснете едно листо от пресен босилек, смачкайте го и го закрепете върху брадавицата с лейкопласт. Сменяйте превръзката ежедневно в продължение на 1 седмица.

Ако имате кожно образувание и не знаете дали е брадавица, трябва да се консултирате с лекар, за да изключите вероятността от злокачествено заболяване, а и за да не се окаже, че прилагате средства против брадавици върху мазол, уплътнена кожа или бенка.