Научете повече за разкрасяването!

3
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Предлагаме ви необикновени приложения за обикновени неща.

Отстранете грима с балсам за коса. Защо да купувате скъпо тоалетно мляко, когато в банята така или иначе разполагате с идеален негов заместител? Балсамът за коса лесно и бързо ще свали грима ви и то срещу много по-малко пари, отколкото ако го направите с марково тоалетно мляко.

Направете маска за лице от един банан. От тази овлажняваща процедура кожата ви ще омекне и ще изглежда по-нежна. Пасирайте средно голям узрял банан до получаване на хомогенна маса и внимателно нанесете върху лицето и врата. Оставете да действа 15-20 минути и изплакнете с хладка вода. Друга популярна маска за лице включва 50 грама натурално кисело мляко, 2 супени лъжици мед и един средно голям банан.

Свалете отеснелия пръстен. Няма нужда да дърпате панически пръстена, който се е впил в отеклия ви пръст. Просто го намажете с малко балсам за устни или за коса и го изтеглете леко.

Смазвайте ципове. Ако ципът на някоя дреха заяжда, обикновено се изкушавате да го дърпате упорито, докато накрая не се скъса. Намажете зъбците на ципа с балсам, после дръпнете няколкто пъти нагоре и надолу. Балсамът ще подейства като смазка, а ципът ще се движи по-лесно и е слабо вероятно отново да се сблъскате със същия проблем.

Улеснете плъзгането на завесата за баня. Омръзнало ли ви е да дърпате завесата за баня с всичка сила? Вместо да се плъзга, тя се запъва, а водата от душа пръска пода на банята. Натрийте лайстната с балсам за коса и завесата няма да ви създава повече проблеми.

Направете избръснатите крака гладки. След бръснене или епилиране кожата на краката е груба и раздразнена. Намажете я с балсам за коса – той действа като лосион за тяло и краката ви ще станат гладки и меки.

Изперете копринените дрехи. Имате ли кураж да пренебрегнете указанието върху етикета на копринената риза, което повелява „само за химическо чистене”? Предлагаме ви по-бърз и по-икономичен вариант. Сипете достатъчно количество вода в леген – топла за бели и почти студена за цветни дрехи. Добавете супена лъжица балсам за коса. Накиснете ризата във водата и изчакайте 5 минути. Извадете я, изплакнете и я прострете да изсъхне. Балсамът ще я направи приятно гладка на допир.

 

 

 

Марихуана с лечебна цел