„Мръсен сборник“ от приказки в пресата

4
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Тези дни, докато преглеждах средствата за масова информация, често прочитах „за справка” прясно излязлата от печат книжка „„Мръсен сборник” за нецензурираното в българското народно творчество.

За да се забавлявам! В противен случай рискувах да ме заболи диафрагмата (там в миналото са смятали, че е душата) и да изпадна в нарушаване на психичната ми дейност, обезличаването на индивидуалните ми черти и да добия влошена приспособимост към трудовите и социални условия.

Та в тази „уникална литература” има обяснение за всичко, пречупено през призмата на възвратно постъпателните движения между „мъжът и жената интимно”. Е, разбира се, намесени са и други атрибути, свързани с половия акт.

„От уста на уста, от ухо на ухо” Цветанов отново стана популярен с една известна своя част – „високо вдигната глава” и престоя общо 7 часа в следствието и специализираната прокуратура. И излезе от там още по-красив, дори от Веселин Маринов. Някак си, между другото, той намери сили да отговори на въпроси на досадните журналисти:

„След разпита в следствието, на въпрос дали е разочарован от главния прокурор Сотир Цацаров, когото Цветанов енергично подкрепяше преди избора му за обвинител №1, бившият вътрешен министър даде следния отговор:

Антон Митов. Снимка: личен архив

„Защо трябва да съм разочарован от някой. За мен е важно да има правосъдие, което да се води от върховенството на закона, и, разбира се, че когато има политическа кампания – да не бъде включвана прокуратурата. Само да ви попитам, при мисълта и това, което ми задаваха като въпроси за посещението ми във Видин, за коментарите ми във Видин, за политическата кампания, която се води в момента, вие какво си мислите?“

Запитан той какво мисли, Цветанов каза: „Не е нужно какво аз си мисля, ами вие си направете извода“, коментира той.”… (Медиапул)

„Да си благословен като овца под овен” – цитат от „”Мръсен сборник” вместо „Амин!”.

Подобрява настроението този сборник. Дори бих го препоръчал на психиатрите вместо хапчета, до го четат на болните от шизофрения. Едно състояние, в което няма как да не изпаднем, докато се опитваме да се ориентираме за кого да гласуваме.

Изходът не е на Терминал 1 и 2. Особено ако сте се запътили за Лил, Франция. Там има краста. Разнасят я наши и румънски цигани – пише за nikak.bg Екатерина Янева. Властта обаче крие проблема, за да не предизвика прояви на дискриминация и расизъм. От „арес“ да ги изгонят са изпаднали в ситуация на „закленджос“.

Чужбина не е изход!
И „Във Франция не е така/ макар да бе и здрав, и млад/ и Кънчо се видя натясно/ изпадна в нищета и глад…”, пише в поемата за Кънчо П. „Градски фолклор”, приписван на Пеньо Пенев. Останалото ще си го прочетете, докато си почивате от „мръсните” истории около изборите, подкупите, СРС-та, газта, дюните и отвлечено дете.

И не псувайте! Защото ако го направите в деня на вота в тъмната стаичка, ще отнесете глоба от 2 000 лева. Тези пари ще ви трябват, за да си платите тока!

От сайта Котка с цигулка